Heuh: Stadsstrand Groningen is geopend vanaf Koningsdag

Stadsstrand

De komende weken worden er vrachtwagens vol zand gedropt op het Stadsstrand bij DOT. Zodat het geliefde strand vanaf Koningsdag gereed is voor massaal gebruik.

Het Stadsstrand in Groningen is in 2016 geopend vanwege een groot gezondheidscongres in Stad. De bedoeling is in eerste instantie dat het een tijdelijk strand wordt, maar studenten en Stadjers vinden het zo mooi dat de gemeente besluit dat het Stadsstrand een permanent karakter krijgt.

Hartje Stadsstrand

In 2017 is vervolgens het oppervlakte van het strand ongeveer verdubbeld, zodat er nog meer plek is om te chillen, zwemmen en te zonnebaden. Met een beetje mooi weer wordt dat dan ook volop gedaan. Handdoekje aan handdoekje liggen elke zomerse dag honderden mensen aan het strand.

Sikkom at the beach

Niet zo gek. Het strand ligt er prachtig bij en je kunt er zwemmen in behoorlijk schoon water in een mooie hoek van de binnenstad. Het Stadsstrand in Stad behoort volgens Lonely Planet zelfs tot de mooiste in Nederland. En dan kun je na het zwemmen ook nog cocktails drinken op het terras bij DOT.

Nog even wachten

De komende week wordt het water gebaggerd en vrijgemaakt van fietsen en zo. Daarna wordt het zand gestort en dan is het stadsstrand weer geopend voor het grote publiek. Hoezee. Zin in zomer, zin in Stadsstrand met Ibiza-vibe en -deuntjes. Nog een paar nachtjes slapen en we mogen weer!

Stadsstrand Groningen

Ga het gesprek aan ( comments)