Heuh! Terrassen in Stad langer open door Tropisch Weer Scenario

terrassen

Vanavond Stadje in? Goed nieuws: de terrassen mogen langer open blijven, want het is mokertje warm en iedereen zweet zichzelf het schompus. Geldt voor zowel de binnenstad, als buiten de Diepenring.

Er is namelijk sprake van een Tropisch Weer Scenario deze maandag, dinsdag en woensdag. De gemeente kan er dan voor kiezen om soepeltjes met de openingstijden van terrassen om te gaan.

En logischerwijs pakken ze die kans met beide, bezwete handen aan. Logisch met het kwik op standje Oelek en lichaamsgeur op standje bacon.

Goeie dingen, want wat is er dan fijner om de zwoele zomernacht door te brengen op het terras? Koud pils, exotische cocktails en wind om de oren. Heerlijk.

Meer terrassen

Het Tropisch Weer Scenario houdt in dat Horeca-ondernemers hun terrassen één uur langer open mogen houden. Dus binnen de Diepenring tot 03:00 en daarbuiten tot 02:00 ’s nachts. Aan het water is dit helaas wat vroeger, namelijk 00:00.

Maar da’s niet alles. De terrassen mogen tijdens het T.W.S. ook in een groter gebied worden geplaatst en ondernemers zonder terrasvergunning mogen voor de verandering óók tafels en stoelen buiten zetten. Mits ze deze niet pontificaal op het stoepje plaatsen.

Verwacht vanavond dus langer op je kont zitten in de frisse buitenlucht, plus meer en grotere terrassen. Kon minder.

Psst, hier meer afleiding: