Heuj! Nieuwe cocktail- en wijnbar met terras bij Noorderplantsoen: Bramble

Groningen is een nieuwe cocktail- en wijnbar rijker. Bramble heet ‘ie. En misschien nog het allerfijnste is de locatie: aan de rand van het Noorderplantsoen, met terras en alles. Kom maar door met die mooiweerdagen.

Nieuwe tentjes in Groningen, je wordt er mee doodgegooid. Je hoort ons niet klagen, want dat betekent dat ondernemers continu bezig zijn met frisse concepten en dat houdt de binnenstad interessant. Je bent een levendige stad of je bent het niet, toch?

Ideale borrelspot

Maar ook buiten het centrum popt er zo nu en dan iets leuks uit de Groninger klei. Bramble, bijvoorbeeld. Een cocktail- en wijnbar aan de voet van het mooiste stukje groen van Stad: het Noorderplantsoen. Rustige omgeving: check. Boompjes en water in de buurt: check. Terras: double check.

Als je het zo bekijkt, is dit misschien wel de ideale plek om alle hectiek van het centrum even te ontvluchten. En hoe doe je dat het beste? Juist, met een boel cocktails en wijn.

Cocktails en meer

Bramble, dat klinkt als een koosnaampje van Jinek voor Moskovic, maar niks is minder waar. De cocktailbar is vernoemd naar een mix van bramenlikeur en gin, heeft Oogst Groningen al ontdekt. Dat drankje is direct een van de tien cocktails die de kaart sieren. Want van Frozen Mojito tot Long Island Ice Tea, ze mixen het met alle liefde voor je klaar aan de Noorderstationsstraat.

Daarnaast zes soorten wijn. Want come on, zo’n plekkie vraagt om een goed glas rood, wit of bubbels. Voor uitgebreid dineren moet je overigens ergens anders zijn, al kun je bij Bramble wel taart, gebak en borrelhapjes krijgen.

Fijn sfeertje

Tot nu toe worden we redelijk enthousiast van de nieuwe stek. En dat wordt alleen maar meer als Carlijn en Maaike vertellen dat het echt een familiebedrijfje is. Ze wonen paar straten verderop en zijn zelfs opgegroeid in deze buurt. “We staan hier met z’n vieren. Mijn vader en moeder meer ’s middags, en Maaike en ik de avonden”, zegt Carlijn, een van de twee enthousiaste blonde meiden.

“Al vindt mijn moeder ’s avonds ook wel leuk, denk je niet?” Ze kijkt haar zusje vragend aan. “Ja”, zegt Maaike direct. “Vroeger toen we superveel vrienden over de vloer hadden, dronk ze ook altijd gezellig een biertje mee. Vond ze fantastisch.” Diezelfde losse sfeer hangt nu ook in Bramble, leggen ze uit.

De cocktailbar is nét open en wordt al gevonden door studenten uit de buurt, vertellen de twee. Terecht, want het is er goed toeven, zo op het terras. Je zit praktisch in het plantsoen. Dus als de zwoele zomeravond afkoelt, ruil je het gras met alle gemak in voor een comfortabele stoel en een cocktail of alcoholisch druivensapje naar keuze. Genieten.

Bramble is elke dag geopend van 13:00 tot 01:00. En oh ja: de hele maand april zijn alle cocktails 5 euro. Per stuk dan.

Psst, hier meer afleiding: