Hoe techno-legende Richie Hawtin naar Groningen komt dankzij handgeschreven brief

“Er zijn zoveel zomerfestivals in Nederland en geen van de festivals is een slechte keuze, ze bieden allemaal iets unieks. Dus hoe kies je voor het juiste feest?,” vraagt Richie Hawtin, techno-eindbaas, zich op Facebook af. Nou, voor het festival dat je persoonlijk uitnodigt met een handgeschreven brief: Paradigm.

Het boeken van goede dj’s is vooral een centenkwestie. Hoe groter de naam, des te meer je moet dokken. Toch heeft Paradigm de wereldberoemde dj Richie Hawting niet geboekt met een enorme zak geld. Wel met pure liefde voor de muziek die dankzij de handgeschreven brief van Piter Terpstra, mede-eigenaar en oprichter, die bij Richie Hawtin is beland.

De kracht van het geschreven woord

Richie op Facebook: “Dit jaar was de keuze makkelijk. Alles wat ik hoefde te doen is de handgeschreven brief lezen, die mij persoonlijk is overhandigd door de promotors van Paradigm Festival. De brief blikte terug op mijn loopbaan, stond bol met lovende woorden en legde het concept van Club Paradigm uit. Door de brief wist ik met welke passie voor elektronische muziek het team van Paradigm werkt.”

“Ik kon daardoor niet weigeren om de headliner te worden op het festival. En niet alleen dat, uiteindelijk heb ik zelfs besloten dat Paradigm het enige festival is deze zomer in Nederland waar ik draai. Uiteraard kom ik komende jaren terug naar feesten en fans in andere regio’s in Nederland, maar voor dit jaar doe ik het anders. Ik zie jullie allemaal in Groningen!”

Richy Hawtin op Paradigm is een droom

Dat is nog eens een manier om deze wereldtopper Groningen te halen. Op 3voor12 vertelt Piter hoe het tot stand is gekomen: “Op ADE dacht ik: ik schrijf gewoon een brief voor hem. Het klinkt wat klef, maar het was een droom om hem een keer te ontmoeten in onze club of op het festival. Ik gaf hem mee aan zijn manager, en had het niet verteld aan het Paradigm-team. Wat nou als ik er nooit meer van hoor, dan sta ik voor schut!”

Na een maand krijgt Piter antwoord van de Canadees. “Ontroerende woorden,” staat in de reactie. En al snel wordt de komst van de dj bevestigd. Volgens Piter is het absoluut geen marketingstunt: “We kunnen niet concurreren met festivals als Dekmantel en Awakenings, al zouden we het willen. Hawtin is voor ons normaliter onbetaalbaar, hij doet dit echt uit liefde.

Richie Hawtin: Paradigm Festival 2017

There’s so many summer festivals when it comes to the Netherlands and actually none of them are a bad choice as they all offer something unique… So how to choose which one(s) to do each year?

Well, this year it was quite easy as all I had to do was open up a hand-written letter handed to me personally from the promoters of the Paradigm Festival. The letter looked back at my career and offered praise and honest criticism and explained the concept and history of what they’d been doing at their club Paradigm. Reading the letter made it obvious to me the passion that the team had for electronic music and it seemed only natural to accept their offer to headline their festival this year! Not only that, in the end I decided to support only them this year by making this my only summer appearance in Holland! Of course to my other friends and promoters in the area, I’ll be back, but this year let’s PLAYdifferently 🙂

See you all in Groningen!

Paradigm Festival 2017

Geplaatst door Richie Hawtin op donderdag 6 april 2017

Ga het gesprek aan ( comments)