Hoge Vindicat-functionaris hield illegaal feest met jaarclub op de sociëteit

vindicat

Als Vindicat door de mangel gaat in de media vanwege een schandaal sluiten de coulissen doorgaans. De vereniging spreekt dan met één mond, meestal die van de hoogste baas. Verder zwijgt iedereen naar buiten toe. Dat is dit keer anders.

Meerdere leden van Vindicat hebben ons boos benaderd nadat bekend was geworden dat vijftien leden een boete hebben gekregen voor een illegaal feest in het clubhuis. “Heel veel mensen van Vindicat staan achter de politie en hopen op zware straffen voor die 15 idioten, ze hebben gewoon schijt”, mailt een van hen. “Iedereen zet zich keihard in voor stad. Zo hadden we laatst nog kaarten geschreven voor eenzame ouderen. Het is echt alsof die afgelopen twee jaar aan maatregelen voor niks zijn geweest.”

Lid van de senaat

Dankzij de fluisteraars weten we inmiddels ook om wie het gaat. De organisatie van het illegale feestje lag niet in handen van zomaar een voetveeg. Een hoge functionaris (lid van het senaat) binnen de vereniging heeft met zijn jaarclub, zonder toestemming of overleg, de boel op stelten gezet in de nacht van vrijdag op zaterdag. “Die is gewoon stiekem met zijn groep in de kroeg gaan zuipen.” Floris Hamann, de eindbaas van Vindicat, bevestigt dat het inderdaad om dezelfde persoon gaat.

“Ze zijn verwijderd van de club. Ik ben nu in overleg met allerlei instanties en mensen om te bekijken wat de definitieve sanctie wordt”, legt Floris uit. “Vanuit de vereniging vang ik dezelfde signalen op als jullie. Het lijkt erop alsof iedereen wil dat deze mensen bestraft worden voor hun onbezonnen daden en het besmetten van onze naam.” Dat idee hebben wij ook, afgaande de boze berichten die binnen stromen, zoals deze: “Wij wilden dit absoluut niet. Iedereen binnen de vereniging is juist zeer strikt bezig.”

“Voor het leven schorsen”

“Zo weet ik dat sommige leden al vijf weken hun vriendin niet hebben gezien omdat die buiten de stad woont. We zijn ons allemaal erg bewust van de maatschappelijke rol die we hebben en dat er dingen moesten veranderen. Die cultuuromslag is dan ook niet voor de bühne, maar die is echt gaande onder aanvoering van Floris Hamann. En daarom voelt deze actie ook als een middelvinger naar de vereniging. Wij hopen in ieder geval dat het bestuur deze gasten voor het leven royeert.”

Psst, hier meer afleiding: