Hold your horses: de lente komt er eindelijk aan. Over een week schiet de temperatuur omhoog

lente warm weer 20

De lente nadert. Vanaf volgend weekeinde kunnen we warmer weer verwachten. In het zuiden kan het kwik zelfs oplopen tot 25 graden, meldt Weerplaza. Daar hebben wij bar weinig aan. Maar ook in Stad kruipt de temperatuur naar een aangenaam standje.

Deze week is het nog even sappelen. Uitgerekend in de meivakantie doet het weer eerder aan de herfst denken dan aan het voorjaar. Het is regenachtig, koud en guur. Dat levert wel mooie wolkenluchten op, maar niet fijn om op het terras te zitten. Vooral op dinsdag en woensdag kan het hard gaan regenen. De buien kunnen gepaard gaan met onweer en hagel. De thermometer komt niet verder dan een graadje of 11. Dat is koud voor deze periode van het jaar.

Harde windstoten en code geel

In de nacht van maandag op dinsdag geldt in het Zuiden en Westen code geel vanwege harde windstoten. Das kut voor zachte g-land. Behalve voor de stormliefhebbers. Maar die ook in het waddengebied kan het er stevig aan toe gaan. De wind kan snelheden bereiken tot 80 kilometer per uur.

Lekker lenteweer

Woensdag knapt het weer op. De kans op buien blijft bestaan, maar die worden afgewisseld met lange droge perioden waarin de zon af en toe even doorbreekt. Op die momenten hebben we lekker lenteweer. Donderdag en vrijdag loopt het kwik verder op en in het weekeinde wordt het naar verwachting zo’n 18 graden in Grunn.

Psst, hier meer afleiding: