Hoornse Plas wordt groter met meer ruimte om te chillen

De Hoorsne Plas is een stee waar vele Stadjers warme zomerdagen doorbrengen. Vanaf volgend jaar wordt de plas een stuk groter en krijgt het meer ten Zuiden van de stad meer elan.

De uitbreidingsplannen van de plas gaan om het gebied rondom het Hampshirehotel. Het meer wordt doorgetrokken tot aan het hotel. Er komt een nieuwe boulevard, een restaurant in het water, diverse nieuwe aanlegsteigers en meer ruimte voor recreatie.

De stad aan het water

Volgend jaar gaat de eerste schop de grond in. De naam van het project is ‘De stad aan het water’. Hierin zijn het Meerschap Paterswolde, de gemeente Groningen en het Hampshirehotel verenigd. De uiteindelijke bedoeling is een opwaardering voor het hele gebied rondom de Hoornse Plas, zodat Stadjers, toeristen, buitenlui, boeren, studenten en burgers meer ruimte hebben om te chillen.

Het restaurant dat in het water van de Hoornse Pis, euh Plas verschijnt moet er futuristisch uitzien met glazen wanden. Het hotel krijgt een extra terras aan de waterlijn. Daarnaast worden een aantal nieuwe fiets- en wandelpaden aangelegd.

Voor alle aanpassingen is een wijziging in het bestemmingsplan nodig.  Voorbereidingen hiervoor worden nu getroffen. De afgegraven grond wordt gebruikt om in het meer verschillende eilandjes aan te leggen. Het is nog niet duidelijk hoeveel liter plas erbij komt. De pijl op de foto hieronder geeft de locatie van de plannen aan.

Locatie uitbreiding Hoornse Plas

Hoornse Plas

Brond: Dagblad van het Noorden

Psst, hier meer afleiding: