Horeca in binnenstad stapt over op polsbandjessysteem: horeca checkpoint zaterdag open

Foto: ANP

De gemeente voert zaterdag, in een deel van de binnenstad, polsbandjes in als coronatoegangsbewijs. Dit is op verzoek van de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Groningen.

Groningen volgt hiermee het voorbeeld van andere steden en gemeentes. Die werken om en nabij een week met de polsbandjes. De nieuwe manier van controle op een coronapas voldoet ook aan de regels van het Ministerie voor Volksgezondheid.

Horeca checkpoint

De polsbandjes zijn af te halen bij het ‘horeca checkpoint’ op de Nieuwe Markt, tegenover het Forum. Vanaf zaterdag 9 oktober is daar vanaf 2 uur ’s middags een polsbandje op te halen. In de daaropvolgende weken is het checkpoint open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 – 22.00 uur.

Een horeca-polsbandje is alleen op de dag van uitgifte geldig. Ze hebben iedere dag een andere kleur. De polsbandjes zijn te gebruiken van woensdag tot en met zaterdag bij de zaken in de Gelkingestraat, Poelestraat en Peperstraat, en aan de Grote Markt. Bezoekers hoeven dan maar één keer per dag hun QR-code te laten scannen en hun legitimatiebewijs laten zien.

Minder lange wachtrijen

Horecazaken hoeven zo minder vaak te scannen op een coronatoegangsbewijs, waardoor hopelijk de wachtrijen minder lang worden. Buiten de aangewezen straten en het plein moet je de QR-code wel telkens bij iedere zaak laten scannen. “Uiteraard kunnen de bezoekers zonder polsbandje nog steeds gebruik maken van hun QR-code in de genoemde straten,” zegt een woordvoerder van de gemeente.

Psst, hier meer afleiding: