Horeca in Stad rekent voorzichtig op heropening volgende week en gooit her en der al reserveringssysteem open

Staat de neonverlichting aan de Grote Markt volgende week weer aan?

Het is op basis van signalen en geruchten, dus een dikke disclaimer is op z’n plek. Toch zoemt het door Stad: er is kans op een snelle heropening van café’s en restaurant. Restaurant sorteren er alvast op voor.

In de loop van volgende week of in het weekend van 29-30 januari zou dat moeten gebeuren. Wel met de nodige maatregels. Toegang is alleen mogelijk met een geldig coronatoegangsbewijs. Bovendien is zitten verplicht en na 22.00 uur mogen er geen nieuwe gasten meer naar binnen.

‘Open next week?’

Dat is niet alleen wat rondzingt, maar wordt ook ondersteund door Koninklijke Horeca Nederland. Stapsgewijs zou er dan om de zoveel tijd iets meer mogelijk moeten zijn op weg naar het oude normaal. Uiteindelijk dus ook zonder controles en zonder sluitingstijden. Zoals we in Stad gewend waren.

Premier Mark Rutte gaf vandaag in de Tweede Kamer aan dat de cijfers over omikron bemoedigend zijn: “Dit geeft hoop op versoepelingen, met voorrang voor cultuur en horeca. Maar wel een winstwaarschuwing: we moeten eerst de nieuwe cijfers zien.”

De lokale horeca kan uiteraard niet wachten, iets dat ook blijkt uit de online reserveringssystemen. Daar is ook te zien dat er veelal al rekening wordt gehouden met de sluitingstijd van 22:00 uur. Onder andere Mr. Smith’s Loft gaat uit van het meest optimistische scenario en liet weten dat er voor volgend weekend gereserveerd kan worden!

Psst, hier meer afleiding: