Horeca onderdeel van oplossing: ‘Zet sluitingstijd om in een toegangsstop vanaf 24:00 uur’

Het kabinet doet er verstandig aan de sluitingstijd in de horeca om te zetten in een toegangsstop vanaf 24:00 uur. Het voordeel is dat op deze manier de uitloop wordt gespreid, waarmee grote drukte, onveilige situaties en grote groepen op straat, zoals in Groningen, worden voorkomen. Dat vindt Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Bovendien voorkomt dit het zogenaamde ‘kroeghoppen’ waar het kabinet zo bang voor is en krijgen horecaondernemers wel weer meer ruimte om tot de oorspronkelijke sluitingstijd te ondernemen. Door het slimmer inzetten van een bestaande maatregel kan de horeca onderdeel zijn van de oplossing.

Illegale feesten

Eigenlijk ziet KHM de verplichte sluitingstijd het liefst helemaal verdwijnen. Maar de toegangsstop lijkt hun een goed alternatief. Ook de meeste burgemeesters en de Politiebond hebben zich inmiddels achter het plan geschaard.

“Als je de sluitingstijden loslaat, verklein je ook de kans op voortzetting van de avond op plekken waar geen controle plaatsvindt en illegale feesten, wat mogelijk zorgt voor mínder besmettingen,” aldus de horecabond.

Psst, hier meer afleiding: