Horeca-protocol aangepast: duo’s altijd naast elkaar, niet alleen stelletjes of huisgenoten

Terwijl de Groninger lucht steeds vaker helder blauw kleurt met een zonnetje, kijken we meer en meer uit naar 1 juni, hét moment dat de terrasjes en de rest van de horeca weer deels los gaan. Daar was al een protocol voor, maar die is nu ietsjes aangepast.

Want waar eerder alleen stelletjes of lui uit één huishouden met z’n tweeën aan een tafeltje mochten chillen binnen anderhalve meter, geldt die regel nu ook voor alle andere duo’s: vrienden, dates, collega’s en ga zo maar door.

Kortom: twee man, geen anderhalve meter, dat wordt nu de richtlijn. Zowel buiten op het terras, als binnen in restaurants en cafés. Ben je met meer dan twee, dan houd je wel gewoon anderhalve meter afstand, tenzij je allemaal in één huis woont.

Overige regels

Verder blijven de meeste regels zoals die eerder gecommuniceerd zijn gelden. Dat betekent verplicht reserveren, van te voren een vragenlijst beantwoorden en meer. Hoeveel man er max. aan tafel komen te zitten, kan dus per horeca-gelegenheid verschillen. Informeer je vooral van te voren eem bij de toko waar je reserveert.

Wat denk jij: goeie aanpassing van het protocol? Laat het weten in de comments op Facebook.

UPDATE 24-05-2020: in een eerdere versie stond nog dat er maximaal vier mensen aan een tafel mochten zitten. Die regel is komen te vervallen binnen het nieuwe protocol. Er zit geen maximum op het aantal mensen aan een tafel, wel moet er vanaf twee personen 1,5 meter tussen zitten, tenzij het om één huishouden gaat. Kijk vooral zelf op de site van de Rijksoverheid of Koninklijke Horeca Nederland.