Horecagekte in Stad: Het Zusje van André Dokter betaalt collegegeld á 2000 ekkies als je bij hun komt werken

2000 euro in ’t handje wanneer je bij Het Zusje van André Dokter gaat werken (Foto’s: Facebook ’t Zusje)

Dat het overal lastig is om aan (goed) personeel te komen is geen geheim. En dat het de horeca is die één van de sectoren is die het op dat gebied het lastigst heeft ook niet. Toch gaat restaurant ‘Het Zusje van André Dokter’ in de Oosterstraat nu wel heel ver. Ze betalen het collegegeld á 2000 euro wanneer je voor hun komt werken.

“Studeren is duur. Dat snappen we,” meldt het restaurant, dat in Briltil ook een vestiging heeft. “Met een bijbaantje in de keuken, afwas of bediening kun je misschien je huur betalen. Maar van ons krijg je nog iets extra’s bovenop je loon: je collegegeld! 2000 euro. Zo in ‘t handje! Kom bij Het Zusje werken!”

Nood is hoog

De nood is schijnbaar hoog bij het restaurant. En ze zijn niet de enige. Op bijvoorbeeld de website van Horeca Groningen is te zien dat een aantal bekende toko’s in Stad mensen zoeken: Brasserie Groen, Dokjard, Weeva, Drie Gezusters, Rabenhaupt, Mr. Mofongo en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Eigenlijk zijn overal tekorten. Maar niet iedere ondernemer kan waarschijnlijk even 2000 euro extra schuiven per nieuw personeelslid.

Psst, hier meer afleiding: