Hotel tijdens Green Day en Guns N’ Roses? Computer says no of voor 417 euro de laatste

Het enige hotel in Stad wat van 22 tot en met 24 juni een kamer vrij heeft is NH Hotel Hanzeplein. Je moet dan wel dik 800 euro neerleggen. Exclusief ontbijt. Koekoek.

Allemaal hartstikke leuk die concerten in Stad. Hoeven wij een keer niet naar de grote boze Randstad voor fijne artiesten. Gewoon op fietse naar Stadspark en ’n half uur na het concert lig je met een blik Keizerskroon weer op je eigen bank. Alles onder Zwolle komt echter met OV niet meer thuis en zal dus moeten overnachten. Maar waar? Alles is voller dan vol.

Voor de nachten rond de concerten van Green Day (Hella Mega Tour) en Guns N’Roses is nog één hotel in Stad dat een paar kamers heeft. Die gaan echter wel weg voor de hoofdprijs: het NH Hotel aan het Hanzeplein vraagt voor een verblijf van 22 tot en met 24 juni voor één kamer 833 euro! Krijg je er niet eens een ontbijtje bij. Normaal gesproken slaap je hier met z’n tweeën voor nog geen 100 ekkies de nacht. Compleet debiel dus.

Vraag en aanbod

Nu zou je kunnen stellen dat het om vraag en aanbod gaat. Heeft iedereen vroeger bij economie gehad. Maar dat is niet het enige vak. Bij ethiek en filosofie leer je ook nog zoiets als wat een juiste moraal is. En dat is dit niet. Een standaard hotelkamer meer dan vier keer over de kop laten gaan is simpelweg iemand een poot uitdraaien. Zonde, aangezien NH zich eerder van haar beste kant liet zien door een dakloze jongere op te vangen.

Ook buiten Stad is bijna geen betaalbare hotelovernachting meer te vinden. Hotel de Bonte Wever in Assen vraagt bijna 200 euro per nacht (inclusief ontbijt). Enige alternatief lijkt Leeuwarden. De Friese hoofdstad is na de concerten nog goed bereikbaar per trein en de hotelprijzen zijn daar nog wel enigszins normaal. Kamperen dan? Computer says wederom no. Camping Stadspark is volgeboekt rond de twee concerten op 22 en 23 juni. Een AirBnB dan? Er zijn nog drie beschikbaar in Stad, waarvan de goedkoopste 721 euro per nacht. Die ligt wel op loopafstand van het Stadspark in de Zeeheldenbuurt. Gefeliciteerd.

Doe eem normaal mnjong

Nu zouden we ons hierover niet druk kunnen maken. Wij hoeven niet te overnachten immers. Het is echter wel de grote schaduwzijde van deze grote concerten. Het heeft weinig met gastvrijheid en die zogenaamde Groningse nuchterheid te maken. De verhoudingen zijn domweg zoek. Natuurlijk is concertbezoek een luxe en kost het per definitie relatief veel geld. Maar doe eem normaal mnjong.

De communicatieafdeling van NH Hotels Benelux was helaas niet bereikbaar voor commentaar. Hun kantoor is momenteel gesloten.

Psst, hier meer afleiding: