Hou wordt ‘<3 Fryslân'? Wordt beetje zielig nu

Fryslan

Serieus Friesland? Selfiespot ‘<3 Fryslân’ bij de ingang van Martiniplaza in Stad? De drang naar erkenning neemt zulke absurde vormen aan dat het een beetje pathetisch te wordt. 

Eerst al rondjes rijden op de grootste rotonde in Stad voor wat erkenning en nu bij de ingang van het Groningse evenementencomplex goede sier maken met ‘<3 Fryslân’. Geen idee wat Groningen met Friesland te maken heeft, maar: ‘Als je het thuis niet kunt krijgen, moet je het elders halen’, heeft mijn moeder mij geleerd ooit en dat zal hier wel van toepassing zijn.

Friesland wil natuurlijk dat er wat hippe en jonge mensen viraal gaan op sociale media met de de selfiespot op de achtegrond. Logisch, dat trekt weer andere hippe jongeren die geld nieuwsgierig worden en misschien wel een weekendje boeken. Maar wat te doen als die niet te vinden zijn? Dan moet je verderop buurten, daar waar het wel hip en booming is. Zoals in Groningen.

Tekst en uitleg

De actie is trouwens een promotiestunt voor de provincie Friesland tijdens de Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland die woensdag wordt gehouden. Vroeger beter bekend als de KVK-nieuwjaarsborrel, waar alle drie de noordelijke provincies organisator en genodigde zijn. Nu maar hopen dat ‘ie hufterproof is.

Ga het gesprek aan ( comments)