Huisregels

Sikkom is de community voor en van jongeren in Groningen. Met elkaar delen we mooie verhalen, de laatste nieuwtjes, scherpe opinies en de verste updates over festivals en uitgaan. Dat moeten we natuurlijk leuk houden en moet in lijn zijn met onze kwaliteits- en fatsoensnormen. Ja, ook wij hebben die. Houd je je hier niet aan, dan hebben wij het recht om je artikel offline te halen, je te waarschuwen of je te blokkeren.

Wat mag niet?

Haat of geweld

Sikkom is niet de plek om je hatelijke mening te ventileren. Ook niet om discriminatie een podium te geven. Oproepen tot geweld en zo doen we ook niet aan mee. Daarnaast mag je artikel, foto of video niet te schokkend zijn, te beschadigend, te sensationeel of te respectloos zijn. Vanzelfsprekend is pesten, bedreigen, schenden van privacy op een ongehoorde manier en intimideren ook niet toegestaan.

Seksuele inhoud

We zijn geen Xhamster of Youporn, naaktfoto’s van je ex hoeven we ook niet. Preuts zijn we niet, maar houd het netjes.

Auteursrecht

Respecteer het auteursrecht. Plaats alleen materiaal (tekst, foto’s of video’s) dat je zelf hebt gemaakt. Of waarvan je de toestemming hebt van de maker. Doe je dit niet, dan zijn hier consequenties aan verbonden. Zoals het betalen van vergoedingen aan de rechthebbenden. Die kosten zijn voor eigen rekening. Haal dus niet zomaar tekst, video’s of foto’s van internet zonder toestemming van de schrijver, filmer of fotograaf. De kosten kunnen hoog oplopen en dat is makkelijk te voorkomen door toestemming te vragen voor gebruik.

Spam en commercie

Sikkom is een community voor nieuws, verhalen, zin en onzin uit Groningen. Niet voor het maken van reclame. Iedereen heeft een hekel aan spam. Het is niet toegestaan grote hoeveelheden ongerichte, ongewenste of herhalende boodschappen te plaatsen, inclusief reacties en privéberichten. Misleidende inhoud wordt verwijderd. Uitingen van bedrijven of organisaties, met als doel commercieel gewin, zijn niet toegestaan en worden verwijderd. Wil je een dienst of product promoten, neem dan contact op met Liselot Jaspers Focks – liselot.jaspersfocks@ndcmediagroep.nl.

Wat mag wel?

Verder mag zo’n beetje alles. Van nieuwsberichten en interviews tot scherpe opiniestukken, sportverslagen, columns, sfeerverslagen of zomaar een goed verhaal. Van scherp en kritisch tot net iets over het randje. Humor wordt ook gewaardeerd. En schoonheid ook. Voordat je artikel of foto online komt zullen wij deze checken, dit doen we om er voor te zorgen dat het aan de voorwaarden voldoet en passend is voor Sikkom. Om er voor te zorgen dat we je artikel zo snel mogelijk kunnen plaatsen vragen we je om goed te letten op leesbaarheid en een check te doen op stijl-, spel-, of grammaticafouten. Mochten wij een foutje in de tekst zien, dan hebben wij het recht omwille van de kwaliteit om het foutje te herstellen. Hele teksten herschrijven zullen we niet doen. Het is tenslotte jouw artikel. Mocht je niet tevreden zijn over je artikel nadat we het hebben geplaatst, neem dan contact op met Willem Groeneveld via willem.groeneveld@ndcmediagroep.nl