Hulde! ‘Gras van het Noorderplantsoen’ nu ook op Spotify te vinden

Het gras van het Noorderplantsoen staat op Spotify!

Hij staat in tig versies op YouTube, ook op Soundcloud, maar hij stond heel lang nog niet op Spotify: ‘Het gras van het Noorderplantsoen’, het officieuze volkslied van Stad. Maar hulde, bloemen en violen: betere tijden zijn aangebroken. Het pareltje is ook ineens te vinden op het populaire Zweedse muziekplatform.

Zanger Ralf Poelman was ’t inmiddels ook opgevallen. Hij heeft geen idee wie het nummer erop heeft gezet. Dat is namelijk helemaal niet zo eenvoudig. Hij heeft het zelf ook tig keer geprobeerd. “Waarschijnlijk illegaal”, concludeert hij.

Liever had Poelman het nummer op eigen conto staan, en mogelijk dat ‘ie daar nog wel een stokje voor steekt. Maar niet dat hij er wakker van ligt. “Ik vind het vooral mooi dat het nummer zich nog steeds verspreidt”, zegt hij lachend. “Dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen brullen. En dat Grunn op handen gedragen wordt.”

Een geschiedenislesje

Poelman schreef het nummer in 2007, toen hij nog student was. Het was eigenlijk een benefit-singel voor KWF Kankerbestrijding. Het hitje groeide uit tot hét lied van Groningen. Kun je de tekst uit je hoofd meezingen, dan ben je ingeburgerd in Stad. Het nummer wordt regelmatig gedraaid in kroegen, tijdens de KEI-week of op willekeurige bruiloften van mensen die in Grunn hebben gewoond. We gaven eerder al eens een geschiedenislesje over ’t nummer, en dat lees je hierrr.

Psst, hier meer afleiding: