Huurders Woldringcomplex maken zwartboek: “Woldring Verhuur, je bent peperduur”

Woldring Locatie

Huurders van het Woldringcomplex en ROOD, jong in de SP geven morgen, dinsdag 13 april, een gouden ‘luisterend oor’ aan André van Dalsen van Woldring Verhuur. Dit als symbool voor de slechte communicatie en service.

Hierbij overhandigen ze een zwartboek met klachten die variëren van inmiddels veelgehoorde punten als slechte oplevering van appartementen en studio’s, onterechte verhuiskosten en veel te weinig en dure parkeerplaatsen. Huurder Dennis heeft diverse bezwaren: “Mijn grootste klacht is wel de huurprijs, voor wat ik krijg betaal ik teveel geld. Ook een groot minpunt is de eindafrekening van de energie voor 2020. Die hebben we vorige week pas gekregen. De vaste kosten daarvan zijn hoog en we hebben daar zelf geen keuze in. Woldring Verhuur, je bent peperduur.”

Negatief in het nieuws

Het is zeker niet de eerste keer dat Woldring (negatief) in het nieuws komt. Zo schreven we vorig jaar november nog over het appartement van Gerard waar de fijnstofwaardes veel te hoog waren. De verhuurder was toen flink pissig op de huurder en probeerde Gerard zelfs te dwingen niet meer met ons te praten over het issue. Afgelopen zomer spanden 120 huurders van de Woldring Locatie een rechtszaak aan tegen hun huurbaas.

Vastgoedcowboys

Met hulp van ROOD en de SP hebben de huurders zich nu georganiseerd. Voor ROOD-woordvoerder Hans de Waard is de maat vol: “Al jaren kunnen vastgoedcowboys als Van Dalsen hun gang gaan in de stad. Het is goed dat huurders zich daar tegen verzetten en wij zullen daarin steunen.”

Huurders beschermen

ROOD en de SP hebben veel ervaring met acties tegen huisjesmelkers. Onder andere door druk vanuit de SP, Groninger Studentenbond en diverse publicaties is er een meldpunt gekomen voor ongewenst verhuurdersgedrag. Met dit meldpunt kan de gemeente boetes uitdelen, en zelfs de verhuurvergunning intrekken als de verhuurder het echt bont maakt. Hans doet dan ook een oproep aan de gemeente: “We willen dat de gemeente gebruik gaat maken van de middelen die er zijn om huurders te beschermen tegen huisjesmelkers als Woldring Verhuur.”

Psst, hier meer afleiding: