Kasper van Hoek: ‘ICE ICE BABY is immaterieel goed’

Een briefje bij de oproepjes van de Albert Heijn kan je dag maken of kraken. In het geval van schrijver Kasper van Hoek het eerste. De beste man loopt de rest van de donderdag Vanilla Ice te neuriën: ICE ICE BABY.

Facebookbericht van schrijver Kasper van Hoek, een foto van een briefje op het oproepjesbord bij Albert Heijn. Heel optimistisch in hoofdletters staat er ‘ICE ICE BABY’. “Wow, wat een traktatie!”

ICE ICE BABY

“Ik vind het echt een bijzondere geste”, zegt Kasper van Hoek als we hem even bellen. Hij zit vandaag op zijn  kantoor in Grand Theatre. “Na dat briefje heb ik de hele tijd dat deuntje van Vanilla Ice in mijn hoofd. Dat basloopje, weet je wel.” Hij zingt het voor.

Het briefje bij de oproepjes heeft hem duidelijk goed gedaan. “De persoon die dit heeft opgehangen, is echt een gever”, vindt Kasper. Hij valt even stil om na te denken hoe dit het beste uitgelegd kan worden.

Nemen en geven

“Er staan op het briefje geen contactgegevens, maar de persoon die het opgehangen heeft, vinkt wel het hokje ‘Aangeboden’ aan”, zegt Kasper tenslotte. “Dat zegt genoeg. Hij heeft er over nagedacht.” Volgens de schrijver is ‘ICE ICE BABY’ immaterieel goed. Het kan alleen als gevoel worden weggegeven.

“Degene die dit geschreven heeft, is een echte gever. Een wereldverbeteraar in mijn ogen. Vind ik mooi.” En terecht ook, want nu staat het basloopje ook in ons hoofd ook voortdurend op repeat. Hoor je ‘m al, hoor je ‘m al? Tutututrudududuuum, Tutututrudududuuum.

Ga het gesprek aan ( comments)