Nachtclub IIWII opent binnenkort restaurant met supermooi uitzicht

IIWII

Club IIWII zit bovenin het oude postkantoor naast het station. Dat gaat over een paar maanden tegen de vlakte, maar tot die tijd kun je er terecht voor house en techno. Dansen op acht hoog met gruwelijk mooi uitzicht over de stad, hoe vet is dat? En binnenkort opent er ook nog een restaurant!

We gaan eem langs bij Geert Jan Schipper. Hij runt samen met zijn vrouw Caro IIWII, wat staat voor It Is What It Is. Op de achtste verdieping van The Big Building naast het spoor hebben de twee een supertoffe, maar tijdelijke nachtclub gebouwd. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken, helemaal als je er straks goed voedsel kunt happen.

IIWII

“IIWII is in november 2017 begonnen als borrelplek”, vertelt Geert Jan. “Toen waren we al om 16:00 open, maar inmiddels is dat verschoven naar 23:00 en zijn we uitgegroeid tot volwaardige nachtclub.” En wel een hele speciale. Je ziet duidelijk dat het gaat om een gestript kantoorpand, wat het een heerlijk rauwe uitstraling geeft. Die industriële vibe wordt nog eens versterkt door het uitzicht over het spoor en de minimalistische aankleding.

Maar dat wil niet zeggen dat het niet gezellig is in IIWII. Integendeel: de kamerplanten en tapijtjes zorgen voor een verrassend huiselijke sfeer in de club. “Dat horen we vaker van mensen”, zegt Geert Jan. “En er mogen ook maar negentig man tegelijk hier zijn, wat zorgt voor intimiteit. Het doet bijna denken aan een uit de hand gelopen huiskamerfeestje.”

Qua muziek moet je denken aan Funk, Soul, House en af en toe wat Techno. De komende tijd zijn er een aantal Amerikaanse dj’s te bewonderen. “Dat is mijn eigen smaak”, lacht Geert Jan. “Maar er draaien ook Duitsers en lokale helden. Als het maar goed is.”

Restaurant

Vet hoor, zo’n club op acht hoog. Maar IIWII biedt vanaf maart meer dan alleen drankjes en dansen met verbluffend uitzicht. Namelijk dineren! Een logische zet van Geert Jan. “Ik heb samen met Caro al een tijdje een cateringbedrijf genaamd EetLust. Dat zit hier op de tweede verdieping.” Bovendien heeft Mister IIWII een opleiding tot kok gevolgd, dus kom maar door dat restaurant.

“Dat wordt ‘comfort food’, passend bij de homey sfeer van de club”, verklapt Schipper. Kortom: goed eten, prachtig uitzicht en een industriële, maar huiselijke sfeer. Dit wordt zeker een spot om eens een vorkje te prikken en een borrel te doen.

En wacht daar vooral niet te lang mee, want ergens eind mei gaat de toko dicht. Voorgoed. Maar tot die tijd raden wij iedereen aan om eens een kijkje te nemen in IIWII, al is het alleen maar voor het brute uitzicht over Groningen en de Ommelanden. Om in te lijsten, echt waar.

Voor alle evenementen en clubavonden in IIWII check je hun Facebookpagina. En wil je een uitgebreider interview met Geert Jan lezen, kijk dan eens hier.

Met wie wil jij wel een hapje eten in het restaurant met het mooiste uitzicht van Groningen? Laat het weten in de comments op Facebook.

Ga het gesprek aan ( comments)