IJsbaan Grote Markt gaat zaterdag los en het ziet er dolletjes uit

De officiële opening van de ijsbaan op de Grote Markt is zaterdag, met een portie live muziek en alles. Maar stiekem kan er vrijdag al gescheuveld worden. Dat is Gronings voor schaatsen.

Het ijs ligt er vandaag al picobello bij. De baan is behoorlijk groot en ligt, in tegenstelling tot voorgaande jaren, gewoon in de buitenlucht. “Want schaatsen is het mooist as buitensport”, vindt organisator 4PM. De baan is omzoomt met een houten hekwerk, waardoor het geheel een extra winterse look krijgt. En er staan vele dennebomen om het af te maken.

Met de rug tegen het stadhuis is links van de baan het après schaats-gedeelte met zitplekjes in de open lucht, een barretje met borrels en winterse lekkernijen. Iets daarachter kunnen gasten schaatsen huren en om de hoek is het après schaats-café, gewoon lekker warm binnen. Aan de andere kant van de baan staan twee kermisdingen, voor de sfeer.

Het betreden van het complex is gratis. Het kost niks om neer te ploffen bij de bar. Maar als je wilt schaatsen moet je wel wat lappen. Een middagje schaatsen kost minimaal 7 euro. Naast schaatsen, wat al heel tof is, gaat 4PM van alles organiseren. Van een dikke technoparty op de ijsbaan met KopjeK, tot silent disco-schaatsen. Klikkerdeklik hierrrrr voor meer info.

Oh ja, de baan is tot en met 5 januari geopend. Joe. Moi.

ijsbaan
Psst, hier meer afleiding: