IJsbaan Grote Markt wordt 25 procent groter dan vorig jaar

Ijsbaan Groningen

Het is voor bijna honderd procent zeker dat er tijdens de wintermaanden weer een ijsbaan op de Grote Markt komt. De bedoeling is dat hij dit jaar groter wordt dan vorig jaar met iets meer versiersels.

Afgelopen winter stond de grootste ijsbaan tot nu toe op de Grote Markt. Niet zomaar een overdekt schaatspaleisje, maar een behoorlijke baan met alles erop en eraan. Zoals een grote bruine kroeg en het allermooiste: je kon vanaf de trappen van het VVV-kantoor zo het ijs op. Voor komende winter heeft de organisatie een vergelijkbare baan in gedachten.

IJsbaan van 16 november tot 7 januari

Met een paar verschillen. Sil Doeksen, van Horeca Zuidzijde en opper-ijsmeester, over de veranderingen: “De baan wordt 25 procent groter en er komt iets meer decoratie.” Dat is goed nieuws, maar betekent ook meer kans op diefstal van ornamenten. Zoals vorig jaar toen een brakke student lepeltje-lepeltje wakker werd met een versierstuk van de ijsbaan.

Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wat wel de bedoeling is, is dat de opbouw op 6 november begint en dat op 16 november de officiƫle openingen voor genoigden is. Met muziek, kwast, muziek en warme chocolademelk. Daarna is de baan voor iedereen geopend. De ijsvloer blijft liggen tot 7 januari. Althans, dat is allemaal de bedoeling en is inmiddels zo goed als zeker.

ijsbaan

Ga het gesprek aan ( comments)