Incoming: Maluku soul food op de plek van ijssalon Toscane

Vorig jaar zagen we het al bij Gino’s ijssalon, waar de eigenaar gedurende de winter naast ijsjes ook stamppotten verkocht. Toscane doet het hem niet na, maar toch een beetje wel. Gedurende de koude maanden verandert het ijssalon in pop-up foodspot Masawaja.

De Maluku soul food van Masawaja is een begrip op menig foodfestival. Nu kun je het gewoon afhalen aan de Folkingestraat. Vier maanden lang maakt ijssalon Toscane plaats voor de traditionele Molukse gerechten van de pop-up foodspot.

Moluku soul food

Het woord Masawaja komt uit de titel van het Molukse volkslied: Hena Masawaja. Neem je als cateraar zo’n naam, dan moet je ook goede traditionele gerechten voorschotelen. Dat doet Masawaja dan ook zeker. Maar wat is Maluku soul food?

Ooit van Kohu Kohu gehoord? Dat is Molukse tonijnsalade met kokos en spitskool. Het schijnt een aanrader te zijn. Natuurlijk kun je tussendoor ook gewoon even snacken met een lemper, een risoles, of namu namu. Een wat, wat en een wat? Vraag het anders gewoon aan eigenaresse Wilma. Die legt het je wel uit.

Ga het gesprek aan ( comments)