IKEA Grunn weigert moeder met tweeling van één jaar oud, want corona

Janine wilde eem met haar tweeling van één jaar oud naar IKEA in Stad. Snel wat planken terugbrengen, dacht ze. Maar dat pakte anders uit, meldt RTL Nieuws.

De adviezen en regels zijn duidelijk: winkel zo veel mogelijk alleen of maximaal met twee mensen. Reden voor IKEA in Stad om Janine te weigeren: “Jullie zijn met zijn drieën.” Dat vindt Janine stom, want haar vriend was op zijn werk en haar zoon van vier zat op school. Ze had daar al rekening mee gehouden.

IKEA is strak in de leer

Janine denkt nog eem dat het om een foutje gaat. Maar dat blijkt niet zo te zijn. De regels gelden ook voor gezinnen (met baby’s), aldus IKEA op de site. Maar Janine had dat niet van tevoren gecheckt. En daar stond ze dan, nadat ze alle moeite had gedaan om de planken in de auto te laden.

“Ik voelde me gediscrimineerd”

“Ik voelde me gediscrimineerd als moeder van een tweeling en ontplofte gewoon. Nergens worden de regels zo gehanteerd, en dan voer je ze ook nog zo onmenselijk uit. Het is niet zo dat ik vind dat er geen regels moeten zijn en snap ook dat Ikea geen gezinsuitjes wil, maar dat was in deze situatie dus ook niet het geval”, vertelt ze tegen RTL.

Reactie IKEA aan RTL

“Wij zijn ons er uiteraard bewust van dat het in sommige gevallen vervelend kan zijn, maar wij vragen bezoekers echt om zoveel mogelijk alleen te komen”, zegt een woordvoerder van Ikea tegen RTL Nieuws.

De winkelketen houdt zich nadrukkelijk aan het maximum van twee personen, ook voor personen uit één gezin. “Het is niet de bedoeling om met het gezin naar de Ikea te komen. De tijd van ‘een dagje uit’ is nog niet aangebroken.”

Daarnaast maakt Ikea geen onderscheid met kinderen onder de 12 jaar. En een moeder met een tweeling? “Dat is een uitzonderlijke situatie en zal niet vaak voorkomen, maar in principe zullen zij dan ook geweigerd worden. Het maximum is echt twee personen.”

Psst, hier meer afleiding: