In memoriam Gerard Hulshof: Groningen verliest een eindbaas en heel veel liefde

Gerard Hulshof is niet meer. Hij is gisteren overleden na een kort ziektebed. Daarmee verliest Groningen een eindbaas en een held. Om dat te beseffen, hoef je alleen maar Facebook te openen waar de oneindige sliert aan liefde voor Gerard troost biedt.

Ook op Sikkom is Gerard een bekende. Hij was een van de eerste volgers en reageerde regelmatig op artikelen. Of het nu over festivals of politiek ging, Gerard mengde zich graag in de discussie. Dat deed hij steevast op een geheel eigen manier. Scherp, kundig, liefdevol en vaak tegen de stroming in. Soms bij het dwarse af, maar altijd met humor. Met een grapje of een sneertje.

Maar dat is niet de reden waarom zijn overlijden een groot gemis voor Stad en Ommeland is. Gerard was een van de grondleggers van de dance-scene in Groningen. Zo was hij vanaf het begin betrokken bij KopjeK. Maar niet alleen in de technowereld was Gerard een graag geziene gast. Overal waar hij kwam, intrigeerde en inspireerde hij met kennis van zaken, liefde, passie, enthousiasme en humor.

Gerard had oprecht interesse in de medemens, de maatschappij, Stad en politiek. Hij had daar ook vaak een scherpe, doch eerlijke mening over. Die kon hij altijd genuanceerd verdedigen, zonder gemeen te worden of op de man te spelen. Misschien kwam dat ook wel door zijn olijke kop, waar de guitigheid vanaf spatte. Never a dull moment met Gerard. Wel altijd zin om die man een knuffel te geven.

Dat kan dus niet meer. Snif. Godverdomme, kutziekte. Gerard was al een tijdje erg ziek. Hij had een hele nare kanker en die sloopte hem in rap tempo. Zo snel dat hij zijn geliefde Ajax niet ziet overwinteren in de Champions League, het was hem zo gegund. Vandaag is zijn heengaan bekend gemaakt. Via zijn eigen Facebook. Met een laatste bericht voor familie, vrienden, kennissen en iedereen.

De tranen kletteren over de wangen bij het lezen van de post. Maar hoe heftig het schrijven ook binnenkomt, het gaat weer gepaard met een glimlach. Want dollen moet in de filosofie van Gerard, klaarblijkelijk zelfs tot het bittere eind. De dood aankondigen met verve en een knipoog. Met verdriet, de herinnering, wijze levenslessen, liefde en de blik op de toekomst. Ook al is die zonder hem.

Om Gerard een passend afscheid te geven verzamelt goede maat Pascal Rakers, namens de familie van Gerard, geld in voor de dienst en een steen op zijn graf. Op Facebook schrijft de boezemvriend: “Ik weet hoe geliefd hij was en hoop dat we dit bedrag bij elkaar kunnen krijgen. Laten we nog een keer voor Gerard de kracht van social media zien, maak een bijdrage en deel dit bericht! <3.”

Een bijdrage doen kan hier.

Ook uit deze actie blijkt weer dat de liefde tussen Gerard en Groningen wederzijds is. Een paar uur na de start is er genoeg binnengehaald voor een waardige dienst. Maar om de laatste zorgen over het afscheid bij nabestaanden weg te nemen, is er nog wel wat nodig. En mocht er onverhoopt echt veel worden gestort, dan wordt er allicht een goed doel voor gezocht dat past bij Gerard.

Gerard, Groningen mist je, maar koestert de herinnering en je wijsheid. Op naar nieuwe en liefdevolle avonturen in Stad en Ommeland. Zonder jou, maar met jouw liefde.

Dag lieve vrienden,

Als jullie dit lezen ben ik helaas niet meer onder jullie. Ik heb de strijd verloren van een…

Geplaatst door Gerard Hulshof op Woensdag 5 december 2018

Psst, hier meer afleiding: