Nieuwe hotspot Poeleplein: Gusto – groot terras, wijn, cocktails en speciaalbier

Al tien jaar staat het oude pand van Molly Malone’s aan het Poeleplein leeg. Super zonde, want het is echt een prima stek. Maar gelukkig komt er met Bar Gusto een einde aan de droogte – wijn, cocktails, speciaalbier en meer. Me gusto mucho!

Jep, gouwe ouwe tijd, daar in Molly Malone’s. De Ierse pub en danstoko zat tijdens haar eerste jaar in de weekenden stampesvol, maar helaas nam die populariteit al snel af. En bam, weg was de Molly’s. Een periode van leegstand volgde. Wat natuurlijk dat retezonde is, want het Poeleplein is het galmende en kloppende hart van uitgaan in Stad. Niemand zit immers te wachten op een dooie tent, helemaal niet daar.

Bar Gusto

Daarom sloeg de rikketik een slagje over bij het zien van een spandoek op het plein: “We are coming soon… ! GUSTO wine & bar. It’s gonna be Awesome“. Klink goed, daar willen we absoluut meer van weten. En na zoektochtje op het grote interwebs, vinden we de Facebookpagina van Bar Gusto.

Sfeerimpressie Gusto

Daarop wordt volop gerept over kleurrijke muurschilderingen, stoere, leren rondsits en industriële invloeden. En natuurlijk het terras aan het plein. Nice. Maar wat kunnen we verwachten van het aanbod aan drinkerij? Nou, zat. Bar Gusto is naar eigen zeggen namelijk gespecialiseerd in goede wijnen, champagne, cocktails en speciale bieren.

“Dat klopt”, bevestigt eigenaar Marcel Levee enthousiast. “En we krijgen een groot terras van twaalf tafeltjes.” Dat is best wel flink, maar mogelijk omdat hij ook eigenaar van Twister is en die zit ernaast. “Qua eten moet je denken aan tapas-hapjes. Borrelen dan, geen complete gerechten om te dineren, hoor.”

Marcel geeft zelf aan ook blij te zijn dat er na tien jaar weer iets in het pand komt: “Dat verdient zo’n plek aan het Poeleplein ook.” En daar zijn wij het roerend mee eens. Ja toch?

Half april gooit Gusto haar deuren open. “Nog net voor Koningsdag, dat zou wel het mooiste zijn”, sluit hij af. Dan is het hopen op een heerlijk lentezonnetje en een speciaalbiertje met borrelhapjes. Allemaal bij de splinternieuwe stek aan het Poeleplein. Lamakomen!

Ga het gesprek aan ( comments)