Incoming: Quetzal – chocoladebar met honderd soorten chocolademelk

Quetzal

Quetzal klinkt misschien als een babyshampoo, maar het is een horecaconcept dat zijn weerga niet kent. Een chocoladebar met honderd soorten chocolademelk, maar ook koffie, thee, high shoq met proseco en heel veel lekkernijen van chocola.

In België, waar kan het ook anders met chocolade, is de opmars van Quetzal begonnen. In Leuven en Antwerpen scoort de bar uitstekend op Tripadvisor en is de chocohotspot ongelooflijk populair onder studenten. Dat is precies de reden waarom Robert Hoenderbos, hoofd van de franchise-organisatie in Nederland, graag naar 050 wil.

Studenten houden van chocola

“De doelgroep, die gek is op chocolade, is tussen de 16 en 35. Bij onze vestigingen, zeker in Leuven, komen vooral studenten. En laten daar nu heel veel van in Groningen zitten,” legt Robert de flirt met Stad uit. Het liefst opent hij hier dit jaar nog een vestiging, maar eerst moet er een franchise-ondernemer worden gevonden.

Daarna moet er een geschikt pand vrij zijn. “Dat hoeft niet perse op een A-locatie te zijn,” vertelt Robert. “Ik zoek niet een spot midden in de Herestraat. Maar het liefst wel ergens in het centrum, langs een route waar veel studenten komen, zoals de Ebbingestraat, in de buurt van de universiteit of Westerhaven. Dat zijn prima locaties.”

Brownie Tower – foto geleend van Indebuurt

Chocoladebar wil graag naar Groningen

Als de geschikte ondernemer en het juiste pand zijn gevonden, kan het snel gaan. “Binnen zes tot acht weken kan de winkel dan open,” denkt Robert. Met een beetje geluk is dat dit jaar nog, hoopt de ondernemer. Zou mooi zijn voor Groningen. Voor de werkgelegenheid, maar vooral voor de diversiteit in het winkel- en smulaanbod.

Lekker één van de honderd soorten chocolademelk slobberen en ondertussen het bruine goud in heel veel variaties verorberen. Zoals een croissantje met chocola en brie, een flensje met chocola, of de brownie tower (zie foto). Alles kan, zo lang het maar choco is. Behalve de smoothies en milkshakes. Die kun je ook in andere smaken bestellen.

Elfde vestiging

Als alles doorgaat, wat wel de wens van Quetzal is, dan wordt het de elfde vestiging van het Belgische horecaconcept. In Nederland zitten ze al in Nijmegen, Purmerend, Delft, Almere, Arnhem en Amersfoort. In Duitsland heeft het bedrijf winkels in Leipzig en Chemnitz en in België zit Quetzal dus in Antwerpen en Leuven.

Meer informatie op de website van Quetzal

Quetzal

Foto geleend van Foodclicks

Psst, hier meer afleiding: