ING sluit pinautomaten in Groningen vanwege veiligheid

Bijna alle pinautomaten van ING zijn uit de stad weggehaald. Een kleine opsomming van de verdwenen pinautomaten: Korreweg, Oude Ebbingestraat, Nieuwe Ebbingestraat, hoofdstation en het Zuiderdiep. Dat heeft ING gedaan vanwege de veiligheid.

Het aantal plofkraken neemt toe in Nederland en vanwege die dreiging sluit ING de pinautomaten, weet de woordvoerder te melden. En er zijn volgens de woordvoerder genoeg alternatieven, zoals andere banken en pinautomaten in supermarkten. En minstens zo belangrijk: het aantal transacties loopt terug.

Pinautomaat

ING snapt Groningen niet

Volgens de woordvoerder is het verdwijnen van de pinautomaten geen enkel probleem. Omdat er dus genoeg alternatieven zijn. Dat supermarkten om 22:00 uur sluiten en Groningen vaak pas ’s nachts tot leven komt, is volgens haar geen argument. “Pin jij weleens na 22:00 uur?”, countert de woordvoerder.

Jazeker, ik leef in Groningen en als ik ga stappen pin ik vaak pas rond middernacht. Maar dan moet de ING-klant dus helemaal naar Paddepoel of het Hereplein. Dat zijn de enige twee pinautomaten die ING wel in leven houdt. Niet echt om de hoek als je een nachtje wilt borrelen in de Poelestraat. Maar veiligheid boven alles.

Of centen boven alles. Dat kan ook. Want volgens de woordvoerder loopt het aantal transacties terug. Niet zo gek, de automaten van ING zijn vaker leeg dan gevuld en dan gaat pinnen lastig. Maar als we vragen of het een bezuinigingsronde is, wordt de woordvoerster erg giftig. “Het is de schuld van de Rabobank!”

Dat van de Rabobank is een grapje. De rest is bittere ernst.

Psst, hier meer afleiding: