Inschrijving 34e 4 Mijl geopend: dit jaar rennen voor mensen in armoedesituaties

Foto: archief Dagblad van het Noorden

Eem van Haren naar Stad rennen. Dat kan op zich iedere dag van de week. Maar met meer dan 20.000 anderen, aangemoedigd door duizenden Stadjers is natuurlijk veel leuker. De organisatie van de 4 mijl denkt dat het grootste loopfeest van het Noorden, gepland op 10 oktober, kan doorgaan.

Daags voor het hardloopevenement staat de tiende 4Mijl4You geprogrammeerd. De 4 mijl wordt dan op alternatieve wijze afgelegd: wandelend, of met behulp van skates, step, fiets of rolstoel. Zodat iedereen mee kan doen, ook wanneer je er niet uitziet als Haile Gebrselassie.

Armoede verzachten

Het goede doel van de 4 Mijl van Groningen en de 4Mijl4You is dit jaar Stichting Quiet Groningen. Deze stichting zet zich in voor mensen in armoedesituaties. Niet door armoede te verdrijven, maar door armoede te verzachten. Alle deelnemers kunnen bij inschrijving een vrijwillige donatie aan dit goede doel doen. Ook kunnen zij zich voor hun deelname laten sponsoren.

Mocht de 4 Mijl vanwege coronamaatregelen toch niet kunnen plaatsvinden, dan blijft de inschrijving geldig voor de eerstvolgende editie.

Psst, hier meer afleiding: