Internationaal bierfestival incoming: Baxbier en Just in Beer slaan handen ineen voor ‘Just in Bax Fest’

Het terras van Baxbier

Bier voorkomt nier- en galstenen met maar liefst veertig procent. En zo zijn er vele redenen om regelmatig een glas gerstenat achterover te staan. Vinden ze ook bij Baxbier en bierwinkel Just in Beer. De twee hebben elkaar gevonden en organiseren 20 en 21 mei een heus bierfestival.

Het festival is ter gelegenheid van twee jubilea: het vijfjarig bestaan van Just in Beer en de vijfde editie van Bax’ eigen bierfestival. Brouwers uit onder andere Finland en de Verenigde Staten zullen hun bieren meenemen en de muzikale saus wordt verzorgd door Groningse bandjes.

International Craft Beer Fest

“Onze winkel in de Folkingestraat bestaat 5 jaar,” vertelt John Kielman van Just in Beer. “Dat wilden we niet zomaar voorbij laten gaan. En met wie kunnen we dat beter vieren dan Baxbier?”. Mede-eigenaar
Stevan van der Werf vult hem aan: “Bij Bax worden hele mooie bieren gebrouwen. Ze hebben een
fantastische locatie aan het water
, dus dan is één en één twee!”

Ook bij Bax zijn ze erg enthousiast over het Fest. “Door corona konden onze jaarlijkse festivals de afgelopen jaren niet doorgaan,” aldus Kasper Hiddema van Bax. “Toen de jongens van Just in Beer ons belden, leek het ons fantastisch om de vijfde editie van ons International Craft Beer Fest samen met hen te vieren.”

Kaarten zijn binnenkort verkrijgbaar en kosten € 15,- en zijn te koop bij de brouwerij, Just in Beer en asap online via de websites van Baxbier en Just in Beer. Voor dit bedrag ontvangt de bezoeker het speciale jubileumglas, twee biermunten en een programmaboekje.

Psst, hier meer afleiding: