Inzamelactie voor Kledingbank Maxima levert meer dan honderd zakken met kledings op

Shared Spaces Haren is zwaar o.k. met de opbrengst

Regen. Storm. Kou. Het weerhield veel Stadjers er niet van een puutje kledings af te leveren bij Proeflokaal Hooghoudt in Groningen. Jong en oud kwamen in actie voor Kledingbank Maxima. Een plek waar minima kunnen shoppen zonder dat er een kassa aan te pas komt.

“Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten,” aldus Frank Nieuwenhuis van Shared Spaces Haren. De oprichters van deze stichting zijn ‘daadkrachtige, energieke ondernemers die elk hun uitdagingen hebben overwonnen om hun lifestyle meer in balans te kunnen brengen’. En ze doen graag iets terug voor de samenleving. Samen met Sikkom en café Proeflokaal Hooghoudt werden de handen ineengeslagen en konden Stadjers tussen 16:30 en 19:30 uur op 4 mei kleding en schoenen inleveren.

Gewoon doen

Frank laat rond 19:30 zijn blik enigszins verwonderd over de bult met kleding gaan. “Wat een geweldig resultaat. Zo zie je dus dat gewoon doen werkt. Samenwerken.” Als de eerste auto voorrijdt is al snel duidelijk dat ook Frank zijn auto van huis moet ophalen. “Dit past niet eens in één auto. Wat ongelooflijk gaaf dit!”

Het is flink stouwen

Hele maand mei

Shared Spaces Haren zamelt nog de hele maand mei kleding in voor Kledingbank Maxima. Je kan je kleding langsbrengen bij Rijksstraatweg 184 (in Haren) op: maandagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur- donderdagochtend tussen 9.00 en 13.00 uur- zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur.

Psst, hier meer afleiding: