Jawohl! Dit jaar voor het eerst groot Oktoberfest op de Grote Markt

Knoepertje goed nieuws voor iedereen die wulps wordt van dirndl’s, bierpullen en Duitse schlager Musik: voor het eerst wordt er midden op de Grote Markt in Stad Oktoberfest gevierd. Jawohl!!!

Duurt nog eem, maar we brengen de Lederhosen alvast naar de stomerij. Oktoberfest wordt namelijk wel een dingetje dit jaar in Groningen. Voor het eerst wordt het Müncher zoepfest in hartje Stad gevierd. Gröte Markt, welteverstaan.

Oktoberfest in 050

“Klopt!”, vertelt Martijn trots. De vrolijke stem met zachte g verraadt zijn Brabantse wortelen. “Ik kom uit Den Bosch en daar gaan we het dit jaar al voor het derde jaar organiseren. Voorgaande edities waren te gek.”

Via, via raakt de partymacher uit het Zuiden met mensen uit Groningen aan de praat en voor ‘ie het wist, stond Oktoberfest Grunn-editie op de agenda. “We hadden eerst ingezet op de Ossenmarkt”, aldus Martijn. “Maar al snel waren we rond over een nóg betere spot: de Grote Markt.”

Grote Markt

“De gemeente zag ook wel dat we een bak aan ervaring hebben wat Oktoberfest betreft”, zegt Martijn. “Dat heeft hen overtuigd.”

Wat we precies kunnen verwachten? Een supergrote hangar midden in de stad, volledig gehuld in Duitse sferen. “Met bekende en minder bekende artiesten en normale bierprijzen”, verzekert Mister Oktoberfest ons. “Plus: maximaal één minuut wachten op je biertje en maximaal één minuut wachten tot je naar de wc kunt.”

En niet te vergeten: WURST!!! Van die dikke Duitse. Omdat er ook een bodempie gelegd moet worden.

Twee dagen

De hangar komt er twee dagen te staan: vrijdag 9 oktober en zaterdag 10 oktober. Voor beide dagen komen er tickets online, waarmee je dan ’s avonds van 19:00 tot 01:00 loss kunt.

Bovendien is de toko op zaterdagmiddag gratis toegankelijk. Ja, ja, vrije inloop van 13:00 tot 18:00. Opdat iedere Groninger eem de ambiance kan proeven. En bier. Veel bier.

Met wie ga jij aan de pimpel in oktober? Tag hem of haar in de comments op Facebook.

Wat: Oktoberfest Grunn
Waar: auf der Grote Markt
Wanneer: 9 en 10 oktober
Warum: darum
Tickets: ja, maar die komen later online
Facebook-event + website

Psst, hier meer afleiding: