Jeeeej! Streefbedrag voor Farid is gehaald. Familie gaat de eigenaar van Sunny Beach terughalen naar Nederland

Faird

Het gaat nog steeds niet goed met Farid, de geliefde eigenaar van Sunny Beach. Zijn familie kreeg gister te horen dat de bloeddruk lager was, dat de buikinfectie genas en dat hij voor de helft zelfstandig kon ademen. Vandaag bleek dat zijn buikwand is gescheurd en dat ingewanden daardoor loskwamen. Daarvoor wordt hij nu met spoed geopereerd. En zodra hij daar een beetje van hersteld is, wordt met dank aan de geslaagde crowdfunding de ambulancevlucht naar Nederland geregeld.

Farid was naar Bulgarije gegaan om een beetje los te komen van de coronastress en de daarmee gepaarde onzekerheid voor zijn club. Een beetje genieten van de zee ver weg van alle struggles. Totdat hij met een buikvliesontsteking wordt opgenomen in het ziekenhuis, waarna de situatie snel verslechterde. Inmiddels vecht hij voor zijn leven in een gaar Bulgaars ziekenhuis en is zijn familie daarnaartoe gevlogen om hem bij te staan en er voor te zorgen dat hij naar Nederland kan worden gevlogen. Dat heeft nogal wat voeten in aarde. Want Farid is op dit moment te zwak om te vliegen. En hij is niet verzekerd, waardoor de kosten (ongeveer 35.000) voor hemzelf zijn.

“Bedankt, uit de grond van ons hart”

Omdat Farid dat bedrag niet in zijn knip heeft zitten, is de familie een crowdfunding gestart. Omdat ze hem graag dichtbij in Nederland willen hebben, maar vooral omdat de zorg in het Bulgaarse ziekenhuis ondermaats is. De crowdfunding is een succes. Binnen een paar dagen is het streefbedrag gehaald. Dat zorgt voor de nodige hoop in Bulgarije. “Het is echt heel fijn, we willen mensen uit de grond van ons hart bedanken”, vertelt Fabiola, de dochter van Farid.

Ze heeft inmiddels contact met de huisarts en een aantal Nederlandse ziekenhuizen om te kijken waar ze een bed voor hem hebben. Daar gaat nog een beetje werk in zitten, maar lijkt goed te komen. Belangrijker is dat Farid herstelt van de spoedoperatie die hij nu ondergaat. “Het is echt een rollercoaster. Gister leek de zon weer te schijnen en nu vecht hij weer voor zijn leven en is het afwachten wanneer hij fit genoeg is om te worden vrijgegeven door het ziekenhuis hier.”

Hartje voor Farid en Groningen

Volgens de dochter is de familie zielsgelukkig met alle steun vanuit Groningen. “Het laat zien dat mijn vader erg geliefd is in Groningen. Hij stond altijd voor iedereen klaar en hielp anderen waar hij kon. Het is heel fijn om te zien dat mensen dat waarderen en nu hem helpen. Daar zijn we echt heel dankbaar voor. Ik weet niet hoe we dit anders hadden moeten oplossen. En naast dat het veel zegt over Farid, zegt het ook veel over Groningen. Groningers zijn vriendelijk, open en helpen elkaar wanneer het nodig is. Hartverwarmend.

Oh, en ondanks dat het streefbedrag is gehaald, zijn meer euro’s nog steeds welkom. Doneren kan hier. En klik hier voor meer informatie over Farid.

Psst, hier meer afleiding: