Jeeej! Michelin beloont dit restaurant in Stad met Bib Gourmand: ‘Voor ons is dit mooier dan een ster’

Gastvrouw Marjon Millenaar met Jet, chef Arnejan Kruithof en medewerker Emily Lambers bij De Grote Frederik Bistro in Groningen. Foto: Jaspar Moulijn

Groningen is naast de bakermat van de eierbal ook de culinaire hoofdstad van ’t Noorden. Tig restaurants met een grote diversiteit aan keukens bedienen alle smaken van de wereld. Sommigen op hoog niveau, anderen mikken op een dronken nachtpubliek. Daartussen in zweeft De Grote Frederik Bistro. Daar is de prijs-kwaliteitverhouding zo goed dat ze een Bib Gourmand-predicaat hebben gekregen.

Die prestigieuze titel deelt Michelin, van die restaurantsterren, uit aan eetgelegenheden waar men een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding hanteert. Voor drie gangen betaal je in het restaurant in de Oosterpoort dik 40 euro. Behoorlijk wat geld, maar niet veel in verhouding tot de kwaliteit, aldus Michelin.

“Mooier dan Michelinster”

Dat is prachtig nieuws voor de eigenaren en chef-kok. “We zijn heel blij”, vertelt de opgetogen Marjon Millenaar, gastvrouw van het restaurant. “We zijn heel blij. In de Michelingids stonden we al en dat vonden we al fantastisch. Maar dit is echt een bekroning op het werk. Voor ons is dit mooier dan een ster, omdat we de drempel niet te hoog willen leggen. Mensen – jong en oud – moeten bij ons kunnen eten voor een goede prijs.”

In Groningen draagt naast De Grote Frederik Bistro alleen Bistro ’t Gerecht (sinds 2009) het predikaat Bib Gourmand. Lees meer bij de vrienden van Dagblad van het Noorden.

Psst, hier meer afleiding: