Jimmy’s 050 en Sikkom gaan samenwerken <3

Jimmy's Groningen 5

Jimmy’s is een modern jeugdhonk in hartje Stad. Jongeren kunnen bij Jimmy’s terecht voor ondersteuning, ze hebben er ruimte om hun talent te ontwikkelen en dat gebeurt volop. Eerst alleen in Groningen, nu in twaalf steden en dorpen in Nederland. 

Er gebeuren heel veel toffe dingen bij Jimmy’s in Groningen. Er worden video’s gemaakt, jongeren worden geholpen bij schoolzaken, er zijn jamsessies en veel meer van dat. Jimmy’s verbindt, biedt gelegenheid, stimuleert en faciliteert. Dat doen ze al vijf jaar in Groningen in de echte wereld, en nu willen ze de sprong naar online maken.

Jimmy's 050 4

Jimmy’s en Sikkom: concurreren of samenwerken

Online is het domein van Sikkom. Althans, wij zijn vooral nu online actief en willen juist de stap naar de echte wereld maken. Zichtbaar worden in de stad. Leuke evenementen organiseren en meer van dat. Kortom: Jimmy’s 050 en Sikkom komen elkaar ergens halverwege tegen.

Dan kunnen we elkaar neerhoeken, of we kunnen elkaar helpen en wegwijs maken. We hebben allebei voor het laatste gekozen. Omdat we niet vrezen voor concurrentie, maar juist kijken naar waar we elkaar kunnen versterken en hoe we samen mooie dingen voor de stad en jongeren kunnen doen.

Oftewel: Jimmy’s 050 en Sikkom gaan samenwerken. Dat gaat de komende periode meer invulling krijgen. We gaan in de toekomst samen videoproducties maken en bijvoorbeeld samen evenementen opzetten. En heel concreet en nu al: elke vrijdag werkt de redactie van Sikkom in het pand van Jimmy’s in Groningen.

Jimmy's 050 Groningen 2

Hartje stad

Dat is mooi. Want het pand is toegankelijk voor iedereen. Het is in hartje stad (aan Herestraat, tussen Hereplein en Zuiderdiep). Er zijn grote ramen waardoor we uren naar het stadsleven kunnen kijken. Het is gezelliger dan op kantoor bij de Lübeckweg, waar we normaal zitten. De koffie is hier beter en we zijn dichter bij de kroegen voor de vrijmibo.

In ieder geval, samenvattend, om een lang verhaal niet nog langer te maken en dus even resumerend: wil je een keer een handje schudden met de mensen achter Sikkom, heb je een idee voor verhaal of andere vorm van content, wil je meehelpen met Sikkom of Jimmy;s, of wat dan ook? Loop op vrijdag naar binnen bij Jimmy’s.

Jimmy's Groningen 050

Nick Coenraad aan die arbeit

 

Psst, hier meer afleiding: