J’lectroniq houdt van de symmetrie van Electropoëzie

Groningse producer J’lectroniq brengt met de remix Symmetrie een hommage aan het Groningse duo Hans Hoeverloo en De Ridderbaas. Electropoëzie maakte afgelopen jaar furore met het album Voor de Moord.

Over twee weken staan Hans Hoeverloo en De Ridderbaas in café Lola. Het is alweer een tijdje geleden sinds Electropoëzie in Groningen gespeeld heeft. Maar vergeten doen we ze natuurlijk niet. Met hun snijdende teksten en rauwe beats is dat ook lastig. Vandaag brengt producer J’lectroniq zijn remix uit van hun nummer Symmetrie.

Symmetrie

“De remix klinkt waarschijnlijk niet als de sound die men van mij gewend is, maar daar lag dan ook de uitdaging voor mij”, zegt J’lectroniq. “Symmetrie kwam tot stand nadat ik Hans Hoeverloo en De Ridderbaas sprak bij de Rebel Rebel Sessions in Groningen.”

J’lectroniq speelt al langer met het idee om als oud-deelnemer van Popronde een aantal remixes te maken van huidige deelnemers van het rondreizende festival. De klik tussen hem en Electropoëzie is goed. Het wederzijdse respect en waardering voor elkaars werk leidt uiteindelijk tot een samenwerking.

Comfortzone

“Voor mijzelf zag ik deze remix als een mooie gelegenheid om mensen te laten horen, dat ik ook meer kan dan mijn eigen stijl hanteren.” J’lectroniq valt even stil. “Je zult het niet verwachten, maar ik durf best een ‘pop sound’ neer te zetten”, lacht hij.

Met Symmetrie stapt de producer uit zijn comfortzone. “We twijfelden over drie nummers. Qua sound is Symmetrie voor mij een grotere uitdaging om te remixen. Als producer wil ik meer uit mijn eigen comfortzone stappen. Daarom klinkt het resultaat niet geheel in lijn met wat ik normaal maak en toch heeft het ergens ook raakvlakken.”

‘Netjes verkracht’

De boys van Electropoëzie zijn blij met het resultaat. In een interview met DATmag zegt Hans Oeverloo: “Alles wat een remix van onze nummers is, is natuurlijk verkracht. Niets is beter dan Electropoëzie. Dat gezegd hebbende, vind ik dat J’lectroniq het netjes verkracht heeft.”

Stop die maar in je zak J’lectroniq! Iedereen die zowel de Groningse producer als het furieuze duo elctrodichters live wil zien, mag 24 november in zijn agenda zetten. De twee acts treden dan op in café Lola.

Ga het gesprek aan ( comments)