Joël (eindbaas van 5) regelt gratis eten voor daklozen bij HEMA

Voor het eerst in zijn leven staat de vijfjarige Joël vorige week oog in oog met een dakloze. Het jonkie is met zijn moeder op pad, ze maken een praatje met de dakloze en geven hem wat geld. Het grijpt Joël aan. Hij zit vol met vragen en zorgen. En hij wil wat doen.

Sinds de ontmoeting blijft Joël maar vragen op zijn moeder afvuren. “Waar slapen deze mensen, mama?” en “krijgen ze wel te eten?”. Moeders beantwoordt geduldig alle vragen en neemt contact op met Straatwijs omdat Joël iets voor deze groep wil doen. Daar staat de stichting, die zich bekommert om daklozen, uiteraard voor open.

Hartje voor Joël

Samen met de medewerker van Straatwijs togen zoon en mam naar de HEMA in de Herestraat. Straatwijs weet dat veel daklozen daar hun spaarzame warme maaltijd halen. Prima eten, niet te duur, maar nog steeds veel geld voor iemand die niks heeft. Daarom hebben Joël en zijn moeder, Straatwijs en HEMA besloten om eetbonnen uit te delen.

HEMA drukt de bonnen en met zo’n bon kan een dakloze kiezen uit stamppot of een pasta. De rest van het geld moet uit crowdfunding komen. Joël heeft van zijn zakgeld zelf de eerste 25 euro ingelegd.

Zelf doneren voor deze mooie actie? Dat kan hierrrrr via Stichting Straatwijs.

Psst, hier meer afleiding: