Jonge avondklokracer klapt onder invloed van drugs met 131 over ringweg terwijl hij geen rijbewijs heeft

De avondklok levert bijzondere taferelen op in Stad met fietsers en wandelaars die in de hoogste versnelling naar huis benen tegen 22:00 uur. Maar op de ringweg gaat het er vaak anders aan toe.

Eind maart hield de politie om 20:45 uur bij afrit Selwerd een avondklokracer aan. Dat ging met gepast geweld omdat de automobilist niet stopte toen de politie dat vroeg. Sterker: agenten werden uitgescholden vanuit de rijdende auto, tijdens de aanhouding wil hij zich niet legitimeren en spurt hij ervandoor. Uiteindelijk had de politie zelfs pepperspray nodig om de avondklokracer in te rekenen.

“Dit wordt een dure”

Ook gisteravond was het raak op de ringweg, meldt de politie op Instagram: “De 21 jarige bestuurder van dit voertuig viel op de ringweg van Groningen op, omdat de snelheid waarmee hij reed werd gemeten met 131 km/u. Tijdens de staandehouding bleek dat de bestuurder een geschorst rijbewijs had en deze nog niet had ingeleverd.”

Vanwege de nieuwe overtreding moest de jongeman rijbewijs opnieuw inleveren. Maar omdat hij deze niet bij zich had, werd de auto ‘in bewaring gesteld’. Daarnaast blijkt ook nog dat de auto onverzekerd was en dat de automobilist positief testte op drugs. Daarop werd de bestuurder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij weigerde mee te werken aan de bloedtest.

“Al met al niet handig, want de boetes die voor dit soort zaken staan, zijn niet mals”, aldus oom agent.

Psst, hier meer afleiding: