Jongens van FLFL starten tentje met curry-achtig voer in 050: KURRIE

De lekkerste falafel van Stad? Die scoor je aan de Oude Kijk in ’t Jat. Dat rijmt niet alleen, is ook ’n true story. Vinden wij dan. En goud nieuws: eigenaars Jesse en Daan starten iets nieuws: KURRIE.

Van een falafelfiets op de markt, naar een FLFL-zaak in de binnenstad en dikke uitbreidings in het Zernike-foodcourt. Plus, later dit jaar nog een vestiging in het nieuwe Merckt-gebouw, op de hoek van de Grote Markt en de Poele. Ja, Jesse en Daan gaan lekkâh.

Zó lekker zelfs, dat ze de Groningers naast gefrituurde kikkererwtenballetjes binnenkort nog meer voer willen voorschotelen. Vanuit hun nieuwe zaak aan de Carolieweg: KURRIE.

KURRIE

“Dat klopt”, bevestigt falafelbaas Jesse telefonisch. “Een nieuwe zaak voor afhaal en bezorgent. En dan curry-achtige gerechten.”

Dus beetje Indiaas? “Nou, ook”, legt Jesse uit. “Maar we willen het zeker niet koppelen aan een keuken of cultuur. We doen curry’s in de breedste zin van het woord. Soms gebaseerd op de Thaise of Indiase keuken, maar ook compleet andere varianten. Vandaar ook deze schrijfwijze: “KURRIE”.

‘Lekker, gezond en goedkoop’

En hoewel curry’s heul iets anders zijn dan falafelwraps, zijn er straks zeker overeenkomsten tussen de twee concepten. Zo krijgt KURRIE ook een kleine kaart. Drie of vier soorten kurries en dan maandelijks wisselend. Bovendien slijt de nieuwe toko net als FLFL straks enkel veganistisch happen.

“Lekker, gezond én goedkoop”, vat de geestelijk vader van KURRIE eraan toe. Hoe goedkoop? Eurootje of zeven en een half per maaltijd. Max een tientje als je het ook nog via een van de bezorgdiensten laat brengen.

Eind mei

“Over anderhalve maand gaan we ongeveer los”, aldus Jesse. Dat betekent dat je eind mei vanaf je luie aars verse kurries scoort in 050. Of je haalt ze op aan de Carolieweg. Kan ook gewoon en scheelt je weer pegels.