Jumbo Euroborg verkoopt als eerste supermarkt in Nederland vegan uitsnijkaas

De vegan kaas van Max & Bien is nu te koop in de Jumbo Euroborg.

Een primeur voor de Jumbo Foodmarkt aka Jumbo Euroborg. Als eerste supermarkt in Nederland heeft de winkel aan de Boumaboulevard vegan uitsnijkaas in de schappen liggen. Het gaat om de kazen van het merk Max&Bien.

Het assortiment van Max&Bien, een Amsterdamse startup die vegan kaas is gaan ontwikkelen vanwege de groeiende vraag ernaar, bestaat uit vegan kaaswielen (die grote ronde kazen), saladeblokjes (soort feta) en een vegan kaasfondue (kaas om te smelten).

Normaal merk je het verschil wel tussen vegan kaas en gewone kaas, zegt afdelingsverantwoordelijke Pepijn Baksteen van de Jumbo. “Maar deze kazen hebben zo goed als dezelfde structuur en de smaak is ook al even sterk”, zegt hij enthousiast.

Vegan saladeblokjes jaaaaa.

Gezonder voor jezelf, én voor ’t milieu

De Jumbo Euroborg heeft een hele afdeling met vegan spul. Deze kazen liggen zowel op de kaasafdeling als in de vegan koeling. Volgens Baksteen is de namaak-kaas, die nu zo’n twee weken in hun schappen ligt, razendpopulair.

Maar waarom ook alweer, vegan kaas en niet gewone kaas? “Tja, dat is echt een trend”, legt hij uit. “Maar niet voor niets natuurlijk. Plantaardig is gezonder voor jezelf én beter voor het milieu.”

Psst, hier meer afleiding: