Jumbo Foodmarket na driekwart jaar alweer dicht – woensdag opening Jumbo City

Jumbo Foodmarkt City aan de oude Ebbingestraat (in het oude pand van V&D) is nog geen jaar open, maar toch wordt de winkel alweer verbouwd. Reden: het concept was wat verwarrend. Daarom naast een vernieuwde winkel ook een verse naam: Jumbo City.

De winkel in Groningen was de eerste gemakswinkel van grootgrutter en was vooral toegespitst op verse producten. Daarmee richtte Jumbo zich vooral op studenten en andere binnenstadbewoners die boodschappen lopend of op de fiets doen. Dat zijn klanten die kleine beetjes kopen in plaats van een complete kar vol boodschappen.

Foodmarket wordt Jumbo City

Het idee van Jumbo Foodmarkt City was een combinatie tussen La Place en elementen uit de Foodmarkt-keuken, maar daar komt de winkel nu een beetje op terug. “Het versgedeelte liep boven verwachting goed, maar klanten waren verrast dat ze ook dagelijkse boodschappen konden kopen,” verlet Laura Valks-Piessens van Jumbo.

“Deze lessen hebben we gebruikt om het concept door te ontwikkelen en inmiddels hebben we ze in de praktijk toegepast in Den Bosch. Nu passen we deze learnings ook toe in de winkel in Groningen,” legt de woordvoerster van supermarkt uit. In de praktijk komen de lessen neer op: meer aandacht voor dagelijkse boodschappen.

Buurtsuper

Daarnaast wordt het assortiment geoptimaliseerd. “Hierdoor is de winkel meer ingericht op de buurtfunctie,” meldt Laura. “De verse keukens worden uiteraard behouden, zodat klanten er nog steeds terecht kunnen voor verse broodjes, snacks en maaltijden.” Behalve een ander assortiment krijgt de winkel ook een nieuwe naam.

Dat wordt dus Jumbo City in plaats van Foodmarkt City. Volgens het hoofdkantoor sluit de nieuwe naam beter aan op de verwachtingen van de klant voor een binnenstedelijke winkel. Komende woensdag gaat de verbouwde Jumbo open. Of dat net zo’n feest wordt als de vorige keer is nog onbekend.

Ga het gesprek aan ( comments)