Jumbo Korrewegwijk heeft grootste speciaalbier-afdeling van heel Nederland

speciaalbier

Speciaalbier is razend populair. En van alle supermarkten in Nederland heeft de Jumbo in de Korrewegwijk het aller, aller, allergrootste aanbod. BAM!

Helemaal toevallig is dat niet. Er wonen veel jonge hoogopgeleiden in de Korrewegwijk en het krioelt er van de studenten. Precies het soort mens dat van een speciaalbiertje houdt, zegt supermarktmanager Jan Rona in een artikel op distrifoods.nl. Met name de mannen lusten ze wel.

500 soorten

Maar goed, man of vrouw, speciaalbier is voor iedereen. En iedereen heeft zo z’n voorkeur. Vandaar dat er bij Jumbo Groningen Beren ruim 500 verschillende soorten staan, verspreid over 14 meter bierschap. Is bijna een straat. Eentje waar menig student wel zou willen wonen.

Elke week wisselt het aanbod en via de app Untappd kun je op de hoogte worden gehouden van nieuwe variantjes die in de winkel verschijnen. Of zelfs je droombiertje reserveren. Erg handig voor de echte bierofielen.

Alternatieven

Toch roepen we niet op om al je speciaalbier voortaan bij de Jumbo te halen. Zat alternatieven in Stad. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Just in Beer in de Folkinge, Proeflokaal MOUT aan het Zuiderdiep of een van de andere speciaalbierzaken. Die hebben toch iets meer de gunfactor dan supermarktgigant Jumbo.

Ga het gesprek aan ( comments)

Psst, hier is meer afleiding: