Kaart laat zien waar ter wereld je een frikandel speciaal kunt kopen

frikandel speciaal

Een culinair wonderkind heeft eindelijk bereikt waar wij, snackende edoch reislustige Nederlanders, al jaren behoefte aan hebben. Hij heeft op één kaart inzichtelijk gemaakt waar ter wereld je allemaal een frikandel speciaal kunt halen.

Stel, je komt een keer in Pokhara in Nepal en je hebt honger. Dan kun je heel hipster en met respect voor de cultuur een veel te pittige curry bestellen die zelfs de tranen in je ogen spontaan doet ontbranden, om dan snikkend te zeggen dat je het echt wel lekker vind, die lokale ervaring. Maar eigenlijk wil je natuurlijk gewoon een lekkere frikandel speciaal!

Nou, die droom, die ooit net zo ver en onbereikbaar leek als het onbeduidende stadje Pokhara zelf, is nu binnen handbereik. Een weldoener van de grootste soort, een frituur-altruïst, zo u wilt, heeft zelf wat in Google Maps lopen kloten en over de hele wereld plekken aangeduid waar we fijn zo’n heerlijke Hollandse traditie in het buitenland kunnen eten.

Kaart met 80 plekken voor Frikandel Speciaal

Waar in hemelsnaam kan ik een frikandel speciaal in het buitenland eten‘, heet de schatkaart, zeer toepasselijk. Nou, in Pokhara dus. Bij een toko die Frituur No.1 heet. True story. Het wordt, in snackende kringen, ook wel de kaart genoemd, die alle andere kaarten overbodig maakt.

Wie de maker van de frikandellenkaart is, is tot op heden onbekend. Daaraan herken je de oprechte wereldverbeteraar, hé. Zulke paradigma veranderende initiatieven opzetten en niet de behoefte te hebben om te gaan shinen met deze gamechanger. Knap. Wat een held. Zin in mayonaise, nu.

De Frikandel Speciaal-kaart