Kaartverkoop Marseille uit tot nader order uitgesteld

 

Corteo huldiging FC Groningen

Al heel veel Groningers hebben hotels geboekt, vliegtickets geregeld of een plekje in de TGV bemachtigd, maar het is de vraag of ze de wedstrijd Olympique Marseille – FC Groningen in het stadion kunnen zien.

Zojuist maakt FC Groningen bekend dat de kaartverkoop voor het duel op donderdag 26 november tot nader order is uitgesteld. De club is hiertoe genoodzaakt omdat er op dit moment onduidelijkheid is over de voorwaarden, die de Franse autoriteiten stellen aan het bezoek van de Groningse supporters.

Marseille doet moeilijk

Volgens richtlijnen heeft de FC recht op 3500 kaarten in het stadion. Een behoorlijk aantal en dat boezemt de autoriteiten in de Franse havenstad de nodige angst in. “Marseille overweegt om onze supporters te weren, dan wel het aantal beschikbare kaarten te maximaliseren,” aldus FC Groningen. “Wij hebben de UEFA ingeschakeld om tot een oplossing te komen.”

De club meldt verder dat er al weken intensief contact is tussen de UEFA, Olympique Marseille en de FC. “Er zou deze week duidelijkheid komen. Dit is echter niet het geval. De verkoop zou morgen van start gaan, maar omdat niet duidelijk is of en hoeveel supporters welkom zijn, hebben we besloten de kaartverkoop tot nader order uit te stellen. We kunnen niet anders.”

Lees hier het hele verhaal van FC Groningen

Psst, hier meer afleiding: