Kabinet drukt niet op pauzeknop: terrassen vanaf woensdag open tot 20:00 uur

Vanaf woensdag mag je tot 20:00 uur borrelen (en eten)

Stukje bij beetje krijgen krijgen we wat meer ruimte voor het sociale leven. Het demissionaire kabinet heeft definitief besloten dat geplande versoepelingen doorgaan. Dat zijn wel voornamelijk maatregelen die betrekking hebben op activiteiten in de buitenlucht. Toch gaan ook sportscholen, onder strenge voorwaarden, weer open.

Vanaf woensdag mogen de terrassen langer los: van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds 20:00 uur. Daarmee is een hapje eten ook een stuk aantrekkelijker geworden. Ook mag je weer naar een dierentuin of pretpark. Uiteraard gelden nog wel tal van regels zodat het niet te druk wordt.

Sportscholen open

De bibliotheken mogen ook weer open en je mag weer naar openluchttheaters voor een voorstelling of film. Wel geldt een max van dertig personen, de welbekende anderhalve meter afstand en je moet reserveren. Dezelfde regels gelden voor binnensportlocaties, zoals zwembaden en sportscholen.

Openbaar vervoer

Nog een ander belangrijk thema is het openbaar vervoer. Vanaf 19 mei vervalt het dringende advies alleen het ov te gebruiken voor noodzakelijke reizen. Op 1 juni volgt een nieuw beslissingsmoment. Dan zal worden bekeken of je ook weer binnen mag dineren in een restaurant en of musea weer de deuren mogen openen. Ook mag je dan wellicht weer meer bezoek ontvangen.

Psst, hier meer afleiding: