Kadepop 2014 @ EMG Faktors met vette line-up

Zaterdag 6 september wordt voor de derde keer Kadepop georganiseerd. Het festival heeft een kekke line-up met onder andere: Jett Rebel, Dotan en Traumahelikopter.

Kadepop is drie jaar geleden ontstaan als klein festival tijdens Koninginnedag aan de Oosterhaven. “Kadepop is als geintje ontstaan op de kade voor café Peter Pan aan de Oosterhaven,” vertelt Kris Groenewold, medeorganisator.

Hoe Kadepop ooit begon

Kadepop“Met vrienden en enkele ondernemers wilden we graag een feestje organiseren met Koninginnedag. Een aantal bevriende dj’s en bands gaven direct aan dat ze wilden komen spelen,” aldus Kris.

De eerste editie was direct een succes en de organisatie besloot om de volgende editie tijdens Koninginnedag te organiseren op het Damsterplein. “Dat was al een veel groter evenement met Kensington als hoofdact.”

Ook beetje geld verdienen

Ondank het succes van het festival, kampte de organisatie wel met een klein probleempje. Kris: “Tijdens Koninginnedag is het lastig geld verdienen met de verkoop van drinken. De meeste mensen nemen op zulke dagen hun eigen biertjes mee.”

Daarom besluit de organisatie om Kadepop los te koppelen van Koningsdag. Met een kleine entree en de verkoop van eten en drinken hoopt Kadepop zo ook wat geld te verdienen.

EMG Faktors ideale locatie Kadepop

Het festival verhuist ook voor de derde keer. “Kadepop 2014 vindt plaats bij EMG Faktors langs het Eemskanaal,” legt Kris uit. “We proberen alle kades van Groningen een keer aan te doen haha.”

Bowie

EMG Faktors aan het Eemskanaal

“EMG Faktors is een fantastische festivallocatie. En het is langs een kade, zo doen we onze naam eer aan.” Kadepop bij EMG Faktors moet een festival worden waar bezoekers echt voor de muziek komen.

3FM Serious Talent

“Alle bands komen uit de stal van 3FM Serious Talent. Een platform van de NOP dat alternatieve bands ondersteunt,” duit Kris de insteek van het muzikale programma. “Wij zijn allemaal liefhebbers van popmuziek, dat is het publiek hopelijk ook.”

Behalve muzikale aankleding zorgt de organisatie voor een breder programma. “We hebben een breed scala aan activiteiten. Er is catering met goed voedsel, we hebben een hippe barbershop en we organiseren een ‘silent disco’ in een bus.”

De complete line-up:

Jett Rebel
Dotan
Taymir
Afterpartees
Anthony’s
Putsch
Traumahelikopter

Waar en wanneer

EMG Faktors Eemskanaal 46
Zaterdag 6 september van 13:00 tot ongeveer 01:00 uur.

Voorverkoop en prijs

Een kaart kost 15 euro. Voorverkoop via Plato, Videoland Westerhaven en de website van Kadepop.

Psst, hier meer afleiding: