Kamer van Koophandel: “FLINK Groningen begaat een economisch delict en kan beboet worden”

De stoep van FLINK gisterochtend van 9 tot 12

FLINK Boodschappenbezorgservice is dik een week actief in Stad. Vanuit een pand aan de Oosterstraat 52 beloven ze binnen tien minuten verse boodschappen aan huis te bezorgen. Er zijn echter een paar problemen, publiceerden we vorige week. Bijvoorbeeld dat het bedrijf niet is ingeschreven en dat een fietsparkeerverbod van kracht is in de Oosterstraat, niet heel handig voor een bedrijf dat leunt op bezorging per fiets.

Een van die problemen is afgevinkt, maar er is ook een probleem (vooral voor de buurt) bijgekomen en de Kamer van Koophandel bevestigt dat het bedrijf inderdaad ingeschreven moet staan in Groningen, op het adres dat ze actief zijn. Daar voldoet FLINK niet aan en dat geldt ook voor de andere zeven filialen van de bezorgservice, die al veel langer open zijn. Ron Sinnige, woordvoerder van de K.v.K.: “Het niet navolgen aan de inschrijfplicht is een economisch delict en kan beboet worden door Bureau Economische Handhaving.”

FLINK is al een week bezig met het antwoord

Die boetes kunnen behoorlijk oplopen, melden verschillende bronnen. Doorgaans zijn ze bijvoorbeeld een stuk hoger dan strafrechtelijke boetes of sancties vanwege het overtreden van de APV. Uiteraard hebben we deze bevindingen voorgelegd aan FLINK. Maar ze zijn niet heel flink met reageren. De vragen staan al dik een week uit en inmiddels reageert de woordvoerder niet meer op appjes en belletjes. Alleen het anonieme telefoontje werd opgenomen: “We zijn ermee bezig, geen idee wanneer de reactie volgt.”

De reactie op de enorme troep voor de deur (zoals gister de hele ochtend en deel van de middag), waar buren, shoppers en andere ondernemers in de straat zich regelmatig aan ergeren, blijft ook nog even achterwege. Het is kennelijk niet mogelijk om uit te zoeken waarom het bedrijf zich niet aan de Nederlandse wet houdt. Doorverbinden naar de filiaalmanager is ook onmogelijk, hoewel dat misschien maar goed is gezien het onbeschofte gedrag van de leidinggevende in Groningen toen om reactie werd gevraagd.

De fietsen staan wel binnen

Is het dan alleen maar negatief? Nee. Dat zeker niet. De gemeente meldt dat FLINK net als ieder ander gebruik mag maken van de fietsparkeervakken. Desondanks stalt FLINK de fietsen tegenwoordig binnen waar niemand er last van heeft. Keurig.

Psst, hier meer afleiding: