KEI to your Future – vijf hoogtepunten en feitjes

De grootste introductieweek voor studenten van Nederland gaat volgende week los. Stad bruist dan vijf dagen lang van alle nieuwe Groningers in wording. Het Kei-weekprogramma is vol van alles en nog wat. Daarom een lijstje met vijf hoogtepunten en feitjes.

1 – KEI-week

Wist je dat de KEI-week de grootste studentenintroductieweek van Nederland is? Echt zo! Vorig jaar waren er zo’n 5252 KEI-lopers verdeeld over 397 KEI-groepjes, die geleid werden door 947 KEI-leiders. Ja, dat zijn er een boel.

Alles wordt georganiseerd door Stichting KEI. De stichting krijgt hulp van vrijwilligers. Dat waren er in 2016 ongeveer 251. Moet ook wel. Want als er achtduizend man bij de opening op de Grote Markt staan te bouncen, heb je alle mankracht nodig die je krijgen kunt.

2 – Green Key keurmerk, dus mega duurzaam!

De organisatie krijgt dit jaar als tweede publieksevenement van Nederland de stempel Green Key. Wat houdt dat precies in? Dat de Groningse introductieweek super duurzaam is.  “We zijn ontzettend blij met het behalen van het keurmerk. Elk jaar kijken we kritisch naar de duurzaamheid van onze evenementen”, zegt Daan Brouwers.

De voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Stichting KEI is er blij mee. “De Green Key geeft aan dat we goed bezig zijn als organisatie. Zo zullen de aggregaten op ons festival dit jaar allemaal op biologische brandstof draaien.”

Dit is niet de eerste keer dat de KEI-week een duurzaamheidsprijs wint. In zowel 2014 als 2015 sleept de KEI de prijs voor meest Duurzame Introductiestunt (DIS) binnen.

3 – KEI-week met Lubach

Groninger Arjen Lubach komt dit jaar niet alleen spreken tijdens de workshops in Martiplaza, waar studenten in spe vooruitblikken op de mooiste tijd van hun leven. De beste man kom ook nog eens hitjes draaien tijdens Open Air Festival in Stadspark.

Foto: Titia Hahne

Wat vindt hij er zelf van? “Ik ben een van de weinigen die elk jaar weer KEI mag lopen. Voel me bevoorrecht! Ik heb zin om te komen praten bij KEI to your Future en draaien op het Open Air Festival.”

4 – KEI-festival

De KEI-week duurt van 14 t/m 18 augustus. Vijf dagen lang zum klot’n goan dus. Dat was vroeger wel anders. Zo’n tien jaar geleden duurde de introductieweek tien dagen met als hoogtepunt het Eindfeest. Dat laatste is uiteraard gewoon gebleven.

Foto: Niels de Vries

Door de kortere duur van het introductie-evenement lijkt de KEI wel een festival. Zo ziet het KEI-bestuur het ook. Met het Open Air Festival in het Stadspark en het Eindfeest in de Kardinge hebben de nieuwkomers in Stad meerdere stages en vele artiesten waar ze van kunnen genieten. Lekker hoor!

5 – KEI-tv

En nu we het toch over tien jaar geleden hebben… toen had je de KEI-krant. Het blaadje waarin alle activiteiten stonden. Maar in 2017 leest niemand meer de krant. Daar zijn gewoon apps voor. En het programmaboekje.

De KEI introduceert vanaf dit jaar KEI-tv. Een interactieve bedoeling met nieuws, reportages en actualiteiten. Allemaal via de KEI-app natuurlijk. Deelnemers van het evenement kunnen op hun socials posten via #KEI17. De tofste foto’s, filmpjes, gifjes en andere gekkigheid wordt gewoon uitgezonden.

Nog zes nachtjes slapen dus en Grunn gaat aan het infuus voor een nieuwe lading vers bloed. Sikkom doet natuurlijk mee. Tipje van de sluier… zet zestien augustus in je agenda. It’s gonna be LEGEN –  wait for it – DARY!

 

Foto header door Tom Bijlsma

Psst, hier meer afleiding: