Keiweek 2015: duurzaam zuipen en kennismaken met Stad

keiweek 2015 duurzaam

De organisatie van de KEI-week zet in 2015 extra in op duurzaamheid. Daarnaast speelt de grootste introductieweek voor studenten in Nederland steeds meer in op het veranderende studieklimaat. De KEI-week vindt in 2015 plaats van 10 t/m 14 augustus.

“Wij vinden dat het belangrijk is dat nieuwe studenten nadenken over deze thema’s,” zegt de voorzitter van het KEI-bestuur, Steven Fagel. “De KEI-week is natuurlijk primair een introductieweek voor studenten, zodat zij de stad kunnen leren kennen en sociale contacten op kunnen doen. Toch is het belangrijk dat nieuwe studenten ook rekening houden met de wereld om zich heen.”

Meer dan feest

De KEI-week speelt om deze reden al jaren in op het veranderende studieklimaat. Dit is bijvoorbeeld te zien aan de extra aandacht die wordt besteed aan activiteiten die je kunt doen naast je studie om zo beter voorbereid de arbeidsmarkt op te kunnen als je je diploma hebt gehaald. “Sinds 2014 is het op studie en toekomst gerichte evenement KEI to your Future enorm uitgebreid en is er een zeer breed aanbod van verschillende workshops, lezingen en activiteiten om studenten te activeren méér te doen dan studeren alleen,” denkt Steven.

Foto door: Wouter - Woutoud.com

Ook duurzaamheid is inmiddels een belangrijk thema geworden voor de organisatie van de KEI-week, die onder andere het UMEF keurmerk voor duurzame evenementen mag dragen en in 2014 de prijs voor Meest Effectieve Duurzame Introductiestunt (DIS) won. Steven: “Duurzaamheid is een thema waar je in 2015 niet meer omheen kan en niet omheen moet willen. Tijdens de komende KEI-week gaan we vooral veel aandacht besteden aan het thema voedselverspilling, iets wat onder studenten vrij veel voorkomt.”

Keiweek Open Air Festival

Op donderdag 13 augustus staat het Open Air Festival in het Groningse Stadspark voor een groot deel in het teken van Food Waste. Zo kunnen studenten bijvoorbeeld een eigen drankje maken van water en producten die normaal weggegooid worden. Volgens Fagel gaan studenten door dit soort initiatieven nadenken over hoe makkelijk mensen voedsel weggooien. Er zijn ook andere activiteiten zoals tips over duurzaam koken en hoe je complete maaltijden kan maken met kliekjes.

“Met deze initiatieven hopen we dat studenten bewuster omgaan met voedsel. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar je kan er ook nog eens geld mee besparen en dat is natuurlijk iets waar iedere student waarde aan hecht,” besluit Steven.

Meer info Keiweek 2015

Ga het gesprek aan ( comments)