Keiweek: binnen 24 seconden een eierbal verorberen – video

Een schaal met eierballen. De binnenstad vol verse eerstejaars vanwege Keiweek. En een heuse prijs: win een schoonmaakster of schoonmaker als je als snelste de eierbal verorbert. Dan is dit het resultaat.

Het komt wat moeizaam op gang. Met een stuk of twaalf eierballen van HOEK struinen we over de Grote Markt. De nieuwe eerstejaars uit den vreemde kennen de eierbal niet en zijn huiverig. Het is wachten op de eerste Groninger die toehapt. Iets met eerste schaap en dam.

En de winnaar is…

Na een paar minuten vragen en soms bijna smeken, hapt de eerste deelnemer in de nog veel te hete bal. Daarom zet hij geen toptijd neer, ondanks dat hij erg zijn best doet en tegen heug en meug schranst. Uiteindelijk zijn er twee gasten die de bal in een keer de mik gooien. Een daarvan heeft uiteindelijk de allersnelste tijd neergezet.

In 23.37 seconden verorbert Lars uit Emmen de Groningse delicatesse. Dik een seconde sneller dan de runner-up. Lars is dan ook een geoefend eter: “Ik ben een groot fan van de eierbal. Het moest zo zijn. Want mijn kamer is af en toe wel een bende, haha.”

Woensdag weer eierbal-contest

Lars heeft tot 1 januari 2017 de tijd om de bon voor de schoonmaakster in te wisselen. De dame, in bunnypak, komt voor gratis een paar uur schoonmaken in zijn studentenhuis. Wil jij ook een schoonmaakster (in bunnypak) of een schoonmaker (in sexy outfit) winnen? Woensdagavond tijdens de kroegentocht van de Keiweek zijn we er weer.

Presentatie: Stefan Bleeker – video: Nick Coenraad

Sikkom eierbal

Psst, hier meer afleiding: