Kermesse 2016: dronken Vindi-dropjes in Stad

Mafklappers lopen er altijd rond in Stad. Maar is het je al opgevallen dat Groningen een ware dierentuin is deze dagen? Oorzaak: het Vindifeest Kermesse d’Hiver 2016.

Verzopen katjes, binken in panty’s en feeën met uitgelopen mascara versieren de Groningse straten. Dit heeft alles te maken met het driedaagse Vindicatfeest ‘Kermesse d’Hiver’ dat tot zondag duurt.

Wat is Kermesse?

Van oorsprong was Kermesse bedoeld om de, inmiddels gefuseerde, mannen- en vrouwenverenigingen Vindicat en Magna Pete samen te laten partymachen. Hierbij werd het gebouw van binnen onherkenbaar gemaakt met steigers, tekeningen en andere decoratie. Dit gebeurt nog steeds.

Het thema van dit jaar is ‘Bon Voyage: 3 maal scheepsrecht op ontdekkingsreis naar het 8ste werelddeel’. Al lijken de meesten bij deze reis de weg kwijt te zijn geraakt.

IMAG0671_2

Beschaafd de weg kwijt

Rector van Vindicat Derksen laat weten dat Kermesse d’Hiver een beschaafd feest blijft. Net zoals in 2015 hebben ze een drugshond ingezet om de feestgangers te controleren op doping. “Vorig jaar heeft de hond niks aangetroffen. Ook zijn er twee mensen gecontroleerd middels een test. Uitslag: negatief”

Dit kan natuurlijk betekenen dat de trouwe viervoeter, die verantwoordelijk is voor de strenge controle, een dikke ongetrainde teckel is. Maar op goed vertrouwen gaan we er vanuit dat de enige grote doppen tijdens het feest van bierflesjes komen.

Kermesse 2016 dvhn

Ook voor niet-Vindicaters?

In principe is het feest alleen toegankelijk voor leden. Maar elk lid kan twee introducés meenemen op de dagen dat hij of zij zelf ook naar het feest gaat. Je kunt natuurlijk ook gewoon de stad in lopen om (dronken) aapjes te gaan kijken. Dat is voor iedereen gratis, en net zo vermakelijk.

Psst, hier meer afleiding: